BNR dezvăluie: Așa arată portretul perfect al unei afaceri de succes în România!
Un studiu publicat de Banca...
Acordul, anunţat la 11 septembrie de guvernul britanic, reproduce în mare parte tratatul UE-Japonia existent, care nu i se va mai aplica Regatului Unit începând de la 1 ianuarie.
Textul a fost prezentat de Londra drept un mijloc de a creşte schimburile comerciale cu Japonia cu 15,2 miliarde de lire sterline (16,8 miliarde de euro).
El va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021, pentru a coincide cu încheierea perioadei de tranziţie convenite cu Uniunii Europene după ieşirea oficială din blocul comunitar (31 ianuarie 2020).
Putin a AUTORIZAT personal TRANSFERUL lui Navalnîi în Germania
Potrivit Londrei, acordul le va permite firmelor britanice să evite taxele vamale la 99% din exporturile lor către Japonia.
Principalele beneficiare vor fi industria, sectoarele agroalimentar şi tehnologic.
Acordul a fost semnat, în cursul unei scurte ceremonii la Tokyo, în prezenţa ministrului britanic pentru comerţul internaţional, Liz Truss, şi a şefului diplomaţiei nipone, Toshimitsu Motegi.
'Acesta este primul acord de liber schimb de când Regatul Unit a redevenit o naţiune independentă pe plan comercial', a declarat Liz Truss.
Textul mai trebuie ratificat de parlamentul japonez până la sfârşitul anului pentru a intra în vigoare.
Anul trecut, schimburile comerciale bilaterale au reprezentat peste 30 miliarde de lire sterline, potrivit guvernului britanic, o cifră mult sub nivelul comerţului dintre Londra şi UE (aproape 700 miliarde de lire în 2019).
Într-un comunicat publicat înaintea semnării, Londra a ţinut să sublinieze, în mod evident din raţiuni de politică internă, avantajele acordului cu Tokyo, 'croite pentru cetăţenii şi oamenii de afaceri britanici', în raport cu aranjamentele din trecut cu UE. Totodată, el securizează câştiguri majore 'care ar fi fost imposibile în condiţiile apartenenţei la UE', a mai insistat Londra. În fine, acordul deschide calea pentru 'relaţii mai strânse' cu cele 11 state semnatare ale tratatului comercial transpacific (CPTPP), din care, pe lângă Japonia, mai fac parte Canada, Australia, Brunei, Chile, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Ministerul Dezvoltării,...
Agenția Națională pentru...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...