Deși este numărul doi în lume după puterea de calculare, lui Summit, lansat în 2018, i-a trebuit o săptămână întregă pentru a da răspunsul așteptat. Supercomputerul a analizat datele a peste 40.000 de gene din 17.000 de probe de SARS-CoV-2. Summit a calculat două miliarde și jumătate de combinații genetice și a oferit pentru studierea virusului informații extrem de importante.
Examinând rezultatul muncii lui Summit, oamenii de știință s-au convins că Summit a descoperit, practic, o nouă teorie - numită ipoteza bradikininei - a modului în care noul coronavirus afectează organismului bolnavului.
Ceea ce a scos la iveală Summit explică mai mutle aspecte ale bolii, inclusiv unele simptome mai ciudate și, în același timp, propune cel puțin 10 potențiale tratamente, unele deja aprobate de autoritățile medicale din SUA, dar pentru alte afecțiuni.
Citește și Coronavirus. Testul care îți spune ce ai: gripă sau covid-19
Pe baza informațiilor oferite de Summit, cercetătorii americani au observat că, în momentul în care SARS-CoV-2 modifică sistemul renină-angiotensină al organismului, ce controlează inclusiv nivelul bradikininei, substanță chimică ce ajută la reglarea tensiunii arteriale, mecanismele de reglare a bradikininei devin nesigure.
Mai precis, virusul declanșează o așa-numită ”furtună de bradikinină”, adică o creștere a nivelului acestei substanțe chimice în corp și care este, de fapt, responsabilă pentru multe dintre efectele fatale ale COVID-19. Prin urmare, se poate spune că infecția covid-19 este, mai degrabă o afecțiune cardio-vasculară decât o boală respiratorie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...