Marii producători de armament ai lumii se așteaptă la o creștere a cererii în 2024

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Rachetă
Rachetă
La aproape doi ani de la invadarea Ucrainei de către Rusia, mai multe dintre cele mai mari companii de apărare din lume se așteaptă la o cerere puternică în 2024, pe măsură ce SUA și aliații se încarcă cu armament și muniții scumpe, în contextul unor tensiuni în creștere cu Rusia și China.

Pentru a satisface cererea pentru sisteme antirachetă, producția de interceptoare Patriot pentru armata americană va crește de la 550 la 650 de rachete pe an. La aproximativ 4 milioane de dolari fiecare, aceasta reprezintă un potențial de creștere a vânzărilor anuale de 400 de milioane de dolari numai pentru un singur sistem de armament.

Se așteaptă ca acțiunile celor mai mari companii din domeniul apărării, care au depășit cu ușurință indicele bursier de referință S&P 500 în ultimii doi ani, să continue să crească, potrivit estimărilor de pe Wall Street, scrie Reuters.

Acțiunile Lockheed Martin, General Dynamics și Northrop Grumman sunt prognozate să crească între 5% și 7% în următoarele 12 luni, în timp ce S&P ar urma să înregistreze câștiguri limitate.

Rezervele de arme ale SUA nu erau pline înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, a declarat Eric Fanning, directorul executiv al Asociației Industriilor Aerospațiale din SUA, iar "adversarii văd că stocurile noastre încep să se subțieze și se epuizează". Prin urmare, cererea este determinată de agresiunea chineză, de teama față de agresiunea rusă și pentru a sprijini aliații din Orientul Mijlociu, a spus el.

RTX produce radare și sisteme terestre, compania a sporit producția de lansatoare și sisteme de control la 12 unități pe an. Un lansator și un radar costă împreună aproximativ 400 de milioane de dolari.

Boeing a declarat că, în următorii ani, va crește cu peste 30% capacitatea de producție a fabricii sale din Huntsville, Alabama, unde se produc senzorii care sunt folosiți pentru ghidarea rachetelor Patriot.

Un alt semnal de cerere puternică poate fi văzut în stocul de motoare de rachete care sunt folosite pentru o vasta gamă de arme aflate la mare căutare de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

Statele Unite au doi producători principali de motoare de rachetă, Northrop Grumman și L3Harris Technologies, care au declarat de asemenea că au înregistrat o creștere a cererii.

Northrop a declarat că o mare parte din această creștere se datorează cererii pentru motoarele sale de rachete și focoasele din sistemele de rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS), care sunt foarte utilizate în Ucraina.

Lockheed Martin produce 10.000 de rachete pe an și își mărește producția la 14.000. Acestea au un cost mediu de 148.000 de dolari fiecare, potrivit documentelor armatei, iar până în prezent au fost trimise în Ucraina peste 6.100.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Foto: pexels.com
Mașină electrică / sursa: Freepik.com
Bitcoin / Foto: Freepik
Jeff Bezos și Elon Musk
La volan, fără griji! FOTO: Freepik
Bentley

Bentley spune „nu încă”: ce ascunde strategia Beyond100+

Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României

pixel