Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
În domeniul energetic, digitalizarea este crucială în ziua de azi. Interacțiunile cu clienții sunt și ele în mare parte digitale. Vedem însă că, așa cum s-a întâmplat în alte industrii, și în energie apar în ultimul timp vulnerabilități, dacă vorbim despre siguranță digitală.
Cum ne dăm seama dacă un canal digital aparține într-adevăr cui spune că aparține?
"Sunt câteva elemente care ne arată clar cui aparține un canal digital sau altul. Primul dintre ele este chiar numele afișat pe respectivul canal. De exemplu, în cazul Enel, site-urile noastre, fie că sunt ale companiilor de furnizare, ale operatorului de distribuție, ale companiei de mobilitate electrică sau ale furnizorului de servicii energetice avansate, au afișate logo-urile foarte vizibil, îți dai seama că este păstrată o unitate vizuală a interfeței site-urilor. În plus, este un semn de încredere ca un site să aibă secțiuni precum Termeni și condiții, Politica de cookies, Protecția datelor – unde găsim date de identificare a companiei, ceea ce ne ajută să adunăm ulterior mai multe informații despre compania respectivă
Putem primi pe telefon, prin SMS, diverse mesaje care să ne îndemne să facem diverse lucruri, în numele unei companii. Chiar și în energie, au fost diverse situații chiar recent în care au fost trimise mesaje de acest gen. Ce trebuie să facem în acest caz?
Dacă primim un e-mail sau un SMS, aparent de încredere, mai ales dacă pare „urgent” și ne determină să acționăm fără a mai sta pe gânduri, poate fi de fapt o activitate de tip fraudă sau phishing."
Ce înseamnă phishing și cum recunoști o tentativă de phishing?
Este o tentativă de fraudare prin mijloace electronice a informațiilor cu caracter personal sau de obținere a accesului la conturi online. E-mailul sau SMS-ul cu caracter de phishing include cel puțin un link sau un document care duce către o sursă externă, ce seamănă foarte mult cu platformele pe care le utilizezi. În plus, textele par a fi scrise în grabă, iar adresele de e-mail folosite pot ridica semne de întrebare, mai ales dacă este vorba de o simplă înșiruire de cifre și litere", a explicat Marius Dumitrache.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...