"Ne-am propus să construim o punte între România şi Emiratele Arabe Unite, jucând un rol de facilitator pentru dezvoltarea parteneriatelor durabile. Acţiunile Romanian Business Council sunt fundamentate pe valori precum încredere, integritate şi responsabilitate, creând astfel oportunităţi şi rezultate tangibile pentru membrii noştri", a anunţat, miercuri, preşedintele Romanian Business Council - UAEROBC.COM, Marius Marinoff, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Parlamentului.
Totodată, Şeicul Hamdan bin Khalifa bin Hamdan Al Nahyan a afirmat că mediile de afaceri din Emiratele Arabe Unite şi România oferă oportunităţi unice, cu beneficii reciproce semnificative.
"Mă simt profund conectat la misiunea şi valorile promovate de Romanian Business Council în UAE. În această lume interconectată, consolidarea legăturilor economice dintre Emiratele Arabe Unite şi România nu este doar dorită, ci esenţială pentru prosperitatea reciprocă a celor două ţări. Mediile de afaceri din Emiratele Arabe Unite şi România oferă oportunităţi unice, cu beneficii reciproce semnificative. Pentru a valorifica eficient aceste oportunităţi, este necesar un cadru de încredere şi transparenţă. Aici intervine Romanian Business Council în UAE, construind acel pod necesar care facilitează trecerea de la simple tranzacţii comerciale la parteneriate puternice şi durabile. În concluzie, doresc să îmi exprim speranţa că această conferinţă va inaugura un nou capitol în consolidarea legăturilor dintre Emiratele Arabe Unite şi România", se arată în scrisoarea Alteţei Sale Şeicul Hamdan bin Khalifa bin Hamdan Al Nahyan.
La evenimentul organizat miercuri de Romanian Business Council in UAE - UAEROBC.com au fost prezenţi Nicoleta Teodorovici, Consul General al României în Emiratele Arabe Unite, senatorul Viorel Badea, Preşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media din Senatul României, precum şi primii membri ai UAEROBC.
"Suntem onoraţi ca Senat să fim gazda acestui eveniment, un eveniment care urmăreşte să lanseze un nou tip de abordare în relaţia cu autorităţile din Emiratele Arabe Unite, dar în aceeaşi măsură şi cu comunităţile româneşti din acest stat. Le doresc succes iniţiatorilor Romanian Business Council. Vreau totodată să transmit mulţumirile mele şi Consulatului General al României din Dubai care este unul dintre principalii susţinători ai Romanian Business Council - şi sper din tot sufletul ca această ocazie să fie un bun început în relansarea, în resetarea relaţiilor dintre cele două state, pe toate palierele", a transmis senatorul Viorel Badea, preşedintele Comisiei de Cultură şi Media din Senatul României.
Potrivit unui comunicat al Romanian Business Council, luxosul Armani Hotel din Burj Khalifa va fi gazda evenimentului din 6 octombrie, care va marca o nouă etapă în cooperarea dintre mediile de afaceri româneşti şi cele din Emirate.
Preşedintele de Onoare al UAEROBC este Alteţa Sa Şeicul Hamdan bin Khalifa bin Hamdan Al Nahyan ca Preşedinte de Onoare, avându-l pe Marius Marinoff în funcţia de Preşedinte şi pe Genoveva Turcu ca vicepreşedinte.
Din boardul administrativ mai fac parte: Valentina Marinoff, Mussa Al Hadadi, Yulia Stark, Florina Oneţiu, Ioana Postelnicu, Cristian Oneţiu, Cosmin Baiu, Liviu Olaru şi Cristian Duţescu.
UAEROBC a încheiat deja parteneriate cu entităţi prestigioase din Emirate, precum IGH Hotels & Resorts, EMAAR, National Rent a Car şi Rotana. Dialogurile cu First Abu Dhabi Bank sunt în curs, iar alte colaborări sunt în faza de consolidare.
Pe plan local, UAEROBC colaborează cu termene.ro, platforma ce facilitează procesul KYC (Know Your Customer) pentru companiile ce doresc să se alăture comunităţii. Pentru membrii Gold şi Platinum, evaluarea este mult mai riguroasă, incluzând vizite la sediile companiilor şi discuţii directe cu proprietarii.
Potrivit sursei citate, schimburile comerciale dintre România şi Emiratele Arabe Unite au cunoscut o creştere constantă în ultimii 26 de ani. Exporturile din România către EAU au avut o rată de creştere anuală de 10,5%, astfel că valoarea tranzacţiilor a crescut de la 26,8 de milioane dolari în 1995, la peste 448,67 de milioane dolari în 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...