La ce servesc aceste filmulețele
Da, aceste video-uri sunt înfiorătoare, dar sunt destinate unei cauze bune, susține Technology Review. Acestea fac parte dintr-o campanie a grupului de susținere nepartizană RepresentUs pentru a proteja drepturile de vot în timpul viitoarelor alegeri prezidențiale din SUA, pe fondul atacurilor președintelui Trump asupra votului prin poștă și a faptului că a spus că ar putea refuza o tranziție pașnică.
Scopul este de a șoca americanii să înțeleagă fragilitatea democrației, precum și de a-i provoca să întreprindă diverse acțiuni, inclusiv verificarea înregistrării alegătorilor și voluntariatul la urne. Totodată întoarce scenariul pe narațiunea tipică a falsificărilor politice, despre care adeseori experții își fac griji că ar putea fi abuzate pentru a deruta alegătorii și a perturba alegerile.
Cum au fost făcute
RepresentUs a lucrat cu agenția de creație Mischief at No Fixed Address, care a venit cu ideea de a folosi dictatori pentru a transmite mesajul. Au filmat doi actori cu forma potrivită a feței și accente autentice pentru a recita scenariul. Apoi au lucrat cu un artist deepfake care a folosit un algoritm open-source pentru a schimba fețele lui Putin și Kim.
Trump, perdantul caselor de pariuri după confruntarea cu Joe Biden
O echipă de post-producție a curățat artefactele rămase ale algoritmului pentru a face videoclipul să arate cât mai realist. În general, procesul a durat doar 10 zile. În cazul în care s-ar fi folosit animația computerizată, realizarea acestor filmulețe ar fi dura luni de zile. De asemenea, ar fi putut fi prohibitiv costisitoare.
Aceste filmulețe ar fi trebuit să fie difuzate și de Fox, CNN și MSNBC în Washington, DC, dar posturile de televiziune le-au retras în ultimul moment. Un purtător de cuvânt al campaniei a spus că încă așteaptă o explicație. Anunțurile includ o declarație de declinare a responsabilității la sfârșit, care menționează: „Filmările nu sunt reale, dar amenințarea este”. Dar, având în vedere natura sensibilă a utilizării deepfake într-un context politic, este posibil ca rețelele să simtă că publicul american nu ar fi pregătit pentru așa ceva.
Kim Jong-Un
______________________________________________________
______________________________________________________
Vladimir Putin
______________________________________________________
______________________________________________________
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...