Meta și Google angajează fugarii de la Twitter. Musk nu prea mai are timp
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Elon Musk a concediat 5.500 de oameni de la Twitter
Elon Musk a concediat 5.500 de oameni de la Twitter
Tot can-can-ul dintre Elon Musk și Twitter a bulversat complet rețeaua de socializare iar afirmația miliardarului conform căreia atunci când va prelua compania va concedia o grămadă de oameni a pus pe fugă pe mulți dintre aceștia. 

Conform proverbului ”când doi se ceartă al treilea câștigă” și de data aceasta vorba este adeverită însă acum este vorba despre chir doi câștigători, respectiv Meta și Google care se bucură că pot angaja oameni bine pregătiți.

Este foarte probabil că atunci când Musk va prelua, dacă va prelua, Twitter nici nu va mai prea avea pe cine să dea afară.

Potrivit unui raport realizat de Greg Larkin și Elizabeth Gafford de la Punks & Pinstripes, pe fondul ”jocului” lui Musk că ba cumpără, ba nu cumpără Twitter, sute de angajați au pleacat pentru oportunități la alți giganți din domeniul tehnologiei, precum Google și Meta.

În ultimele 90 de zile, aproximativ 530 de lucrători au părăsit Twitter - cu aproximativ 60% mai mulți decât plecaseră din Twitter în trimestrul precedent. Și aproape 50 de persoane au mai părăsit compania doar în această lună, pe măsură ce șansele ca Musk să cumpere compania par din ce în ce mai mari.

De când Musk a anunțat achiziționarea de acțiuni ale companiei în ianuarie, peste 1.100 de persoane au părăsit compania, care are în total 7.500 de angajați.

Aproape 30% dintre angajații care au părăsit Twitter în ultimele trei luni au plecat la Google sau Meta, potrivit datelor furnizate de Punks & Pinstripes. Între timp, alte zeci de persoane au plecat către alte platforme sociale de top, inclusiv Pinterest, LinkedIn, Snap și TikTok.

Larkin, directorul executiv al Punks & Pinstripes, a remarcat, de asemenea, că un număr mare dintre acești lucrători au raportat că s-au mutat la startup-uri.

"Concluzia aici este că incertitudinea generată de lupta dintre Elon Musk și Twitter determină o mulțime de talente de top ale acestora să se îndrepte către alte platforme de socializare", a declarat Larkin pentru Insider. "Acești oameni au opțiuni în ceea ce privește locul unde se pot duce și se duc".

Săptămâna trecută, The Washington Post a relatat că Musk le-a spus investitorilor că intenționează să concedieze aproximativ 75% din forța de muncă a companiei de social media dacă va achiziționa Twitter. Însă, angajații Twitter au părăsit compania pe cont propriu de luni de zile. În septembrie, Kali Hays, de la Insider, a raportat că angajații au părăsit compania în masă din cauza îngrijorărilor legate de achiziția de 44 de miliarde de dolari de către Musk. Săptămâna trecută, Insider i-a spus lui Hays că se așteaptă la "haos" în urma achiziției lui Musk, în timp ce acesta încearcă să își ducă la îndeplinire planurile de a transforma Twitter într-o super aplicație.

Achiziția lui Musk ar reprezenta o schimbare majoră de cultură pentru companie. Miliardarul este posibil să îl înlăture pe actualul CEO al Twitter, Parag Agrawal. De asemenea, este posibil ca el să readucă angajații la birou cu normă întreagă - o mișcare care a creat un exod similar la Tesla.

CEO-ul Tesla este cunoscut și pentru așteptările sale ridicate față de angajați. El a stabilit în mod constant obiective mărețe pentru companiile sale și se așteaptă în mod frecvent ca lucrătorii să muncească până la miezul nopții. Când Musk s-a oferit inițial să cumpere Twitter, un fost director Tesla a glumit spunând că firma de social media ar trebui "să își pună acum pantofii de sport".

În cele din urmă, exodul ar putea juca un rol important în planurile lui Musk. Într-un mesaj text privat, miliardarul a glumit cu vechiul său prieten Jason Calacanis că un mandat de întoarcere la birou pentru personalul Twitter ar putea ajuta la inițierea unei serii de "plecări benevole" - o mișcare care ar ajuta compania să evite plata indemnizațiilor de concediere.

"Cerința de a reveni la birou 2 zile pe săptămână = 20% plecări voluntare", i-a trimis Calacanis un mesaj text lui Musk în aprilie, conform unui set de mesaje private care au fost dezvăluite ca parte a procesului de descoperire premergător procesului de judecată pentru bătălia sa în instanță cu Twitter. "Ziua zero... ascuțiți-vă lamele, băieți".

Preluarea de 44 de miliarde de dolari a lui Musk se confruntă acum cu o problemă de timp. Miliardarul are termen până vineri la ora 17:00 pentru a încheia afacerea sau se va confrunta cu un proces cu Twitter în noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...


pixel