Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Președintele SUA, Donald Trump, a declarat luni că Microsoft este în negocieri pentru a achiziționa TikTok și că ar prefera să vadă o competiție acerbă între potențialii cumpărători ai aplicației.
Reprezentanții Microsoft au refuzat să comenteze, iar TikTok și ByteDance nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters pentru declarații, în afara orelor normale de program.
TikTok, în centrul tensiunilor privind securitatea națională
Aplicația TikTok, care are aproximativ 170 de milioane de utilizatori în SUA, a fost temporar blocată înainte ca o lege să intre în vigoare pe 19 ianuarie. Legea cerea companiei-mamă chineze ByteDance să vândă TikTok pe motive de securitate națională sau să se confrunte cu o interdicție.
După preluarea mandatului pe 20 ianuarie, Trump a semnat un ordin executiv care amâna cu 75 de zile aplicarea legii.
Trump a menționat săptămâna trecută că este în discuții cu mai mulți potențiali cumpărători și că va lua o decizie cu privire la viitorul aplicației în termen de 30 de zile.
Elon Musk și o nouă propunere de fuziune
Președintele american a afirmat anterior că ar fi deschis ca miliardarul Elon Musk să cumpere TikTok, dacă CEO-ul Tesla ar fi interesat. Totuși, Musk nu a comentat public această posibilitate.
Duminică, startup-ul de inteligență artificială Perplexity AI a propus o fuziune cu TikTok, iar guvernul american ar putea deține până la jumătate din compania rezultată, a declarat o sursă pentru Reuters.
Microsoft și istoria negocierilor pentru TikTok
Aceasta ar fi a doua oară când Microsoft este implicată în discuții pentru achiziționarea TikTok. În 2020, Trump a cerut separarea versiunii americane a TikTok de ByteDance din motive de securitate națională.
Microsoft a fost unul dintre principalii ofertanți la acea vreme, dar negocierile au eșuat rapid. Încercările de divizare a TikTok s-au încheiat la scurt timp după ce Trump și-a încheiat primul mandat.
CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a descris acea tranzacție ca fiind „cel mai ciudat lucru la care am lucrat vreodată”. În 2021, Nadella a adăugat că guvernul american avea „cerințe foarte specifice, care apoi au dispărut pur și simplu.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.