Dăianu, avertisment privind deficitul României: Dacă facem greşeli mari vom fi pedepsiţi
Pieţele financiare şi-ar putea...
Lansarea apelului pentru mica digitalizare are loc miercuri şi tot atunci se lansează în consultare publică ghidul pentru investiţiile mari în digitalizare, a afirmat, marţi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la conferinţa EU FUNDS "Finanţăm relansarea economiei".
"În 15, cade mâine, se lansează oficial apelul pentru mica digitalizare. Noi avem o ţintă destul de îndrăzneaţă: peste 5.000 de firme să aibă acces la aceste proiecte de digitalizare. Granturile sunt cele mici. Să ştiţi că sunt granturi de la 20.000 până la 100.000. Sunt granturi care privesc activitatea de bază, operaţională îi spunem noi, a companiilor. Nu ne-am orientat pe digitalizarea activităţii administrative. Atenţie, dacă aţi urmărit criteriile de selecţie, o să vedeţi că punctajul se obţine dacă banii sunt folosiţi pentru digitalizarea activităţilor de producţie şi de servicii şi, din acest punct de vedere, avem o largă deschidere, încât scopul final al digitalizării să fie consolidarea poziţiei competitive în piaţă a firmelor care activează pe teritoriul României şi acesta este obiectivul nostru pe care ni l-am fixat. Şi al doilea lucru care se întâmplă tot pe 15, vă anunţ în premieră, se lansează în consultare şi ghidul pentru investiţiile mari în digitalizare, unde proiectele pot să meargă până la 3 milioane de euro. Sunt proiecte care sunt gândite în parteneriat. Ce înseamnă acest lucru? Că firma care nevoie de digitalizare, în parteneriat cu firma care produce software-urile şi gândirea să zicem de automatizare sau softul necesar pentru digitalizarea companiei, deci parteneriatul între cei doi actori importanţi: firma care are nevoie de digitalizare cu firma care produce softul IT sunt eligibili pentru finanţare", a explicat Boloş.
Potrivit acestuia, s-a ajuns la momentul în care 150 de milioane de euro pentru proiecte mari de digitalizare şi 347,5 milioane de euro pentru proiectele mici de digitalizare sunt în prag de a fi lansate.
"Şi credem noi că din categoria lecţiilor învăţate sunt două lucruri: 1 - criterii complet digitalizate şi 2 - să nu încerci să mulţumeşti pe toată lumea, ci să încerci să iei decizia corectă. Cred că acesta este unul din devizele cu care trebuie să ne înarmăm şi să pornim la drum de fiecare dată când avem astfel de lucruri de soluţionat", a adăugat ministrul Investiţiilor, la eveniment.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...
Angela Merkel și-a scris memoriile. ”Libertate” se...
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...