Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Într-o scrisoare deschisă pe care au semnat-o cei peste 8000 de autori, postată marți de Authors Guild, scriitorii au acuzat companiile de inteligență artificială că profită în mod nedrept de pe urma muncii lor, arată CNN.
"Milioane de cărți, articole, eseuri și poezii protejate prin drepturi de autor reprezintă "hrana" pentru sistemele de inteligență artificială", se arată în scrisoare. "Cheltuiți miliarde de dolari pentru a dezvolta tehnologia AI. Credem că ar fi corect să ne oferiți o compensație pentru utilizarea textelor noastre, fără de care A.I.-ul ar fi banal și limitat."
Scrisoarea de marți a fost adresată directorilor executivi ai OpenAI, producătorul ChatGPT, Meta, părintele Facebook, Google, Stability AI, IBM și Microsoft. Cele mai multe dintre companii nu au răspuns imediat la solicitare. Meta, Microsoft și Stability AI au refuzat să comenteze.
O mare parte din industria tehnologică lucrează în prezent pentru a dezvolta instrumente de inteligență artificială care pot genera imagini și lucrări scrise ca răspuns la solicitările utilizatorilor. Aceste instrumente sunt construite pe modele lingvistice mari, care sunt antrenate pe cantități vaste de informații online. Însă, recent, au existat presiuni tot mai mari asupra companiilor de tehnologie din cauza unor presupuse încălcări ale proprietății intelectuale în cadrul acestui proces de instruire.
"Nivelul de comercializare și de utilizare a conținutului de către companiile dumneavoastră este împotriva utilizării echitabile", au scris autorii către companiile de IA.
În luna mai, directorul general al OpenAI, Sam Altman, a părut să recunoască faptul că trebuie făcute mai multe pentru a răspunde preocupărilor creatorilor cu privire la modul în care sistemele de inteligență artificială le folosesc operele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...