Miliardarul Ray Dalio: ”Falimentul a fost cel mai bun lucru din viața mea”
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Miliardarul american, Ray Dalio
Miliardarul american, Ray Dalio
Omul de afaceri american Ray Dailo a vorbit despre cea mai dureroasă, dar și cea mai utilă experiență din viața lui, care i-a schimbat, practic, modul de a privi lucrurile 

Miliardarul miliardar Ray Dalio, fondatorul celui mai mare fond de hedging Bridgewater Associates, a declarat că falimentul din anii 1980 a fost unul dintre cele mai bune lucruri care i s-au întâmplat vreodată. Vorbind pentru podcastul Armchair Expert al actorului Dex Shepherd, el a recunoscut că aproape a falimentat fondul Bridgewater Associates. În 1982 a făcut o predicție incorectă despre piața bursieră și, ca urmare, a pierdut investitori, clienți și o mulțime de bani.

Dalio s-a aflat, atunci, la un foarte mic pas de un faliment oribil și umilitor, fiind nevoit să împrumute 4.000 de dolari de la tatăl său pentru a-și întreține familia. "A fost o experiență foarte, foarte dureroasă, dar mi-a schimbat modul de gândire", spune Dalio. - Este unul dintre cele mai bune lucruri care mi s-a întâmplat vreodată”, a subliniat el. 

El crede că împrejurările l-au adus în fața falimentului pentru a învăța să-și recunoască greșelile și să-și asume responsabilitatea. Dalio și-a dat seama că trebuie să calculeze mai bine riscurile și a început să angajeze oameni ale căror opinii nu coincideau cu ale sale.

"Am învățat să găsesc cei mai deștepți oameni care nu erau de acord cu mine. Ascultându-le punctul de vedere, mi-am îmbunătățit gândirea. M-a făcut să fiu complet deschis la minte și dispus să accept orice punct de vedere", a declarat fondatorul Bridgewater Associates.

Feriți-vă de numerar

Pe de altă parte, Ray Dalio i-a îndemnat pe investitori să stea departe de numerar în fața inflației ridicate și a avertizat că acțiunile par acum o investiție proastă, relatează CNBC. În opinia lui, în loc de acțiuni sau numerar, cele mai bune investiții sunt "activele cu randamente reale". Potrivit Forbes, averea omului de afaceri se ridică la aproximativ 22 de miliarde de dolari.

Dalio susține de ani de zile că banii lichizi sunt o prostie și că, într-o perioadă de creștere a inflației, investitorii nu ar trebui să își păstreze economiile în cash, dar de data aceasta a avertizat și că acțiunile sunt o investiție și mai riscantă. "Bineînțeles, banii lichizi sunt în continuare un gunoi", a spus Dalio. - Știți cât de repede pierdeți puterea de cumpărare a banilor lichizi? Acțiunile sunt și o variantă și mai nefericită", crede investitorul.

În contextul inflației galopante de astăzi, este important să ai un portofoliu bine diversificat de investiții, consideră miliardarul. Activele reale - active tangibile, cum ar fi bunurile imobiliare, energia și infrastructura - sunt un element la care investitorii ar trebui să se gândească în fața creșterii inflației, a spus el.

Va fi o problemă de cerere și de ofertă

De asemenea, obligațiunile nu ar trebui să fie privite ca o investiție sigură. Potrivit investitorului, Rezerva Federală a SUA și multe bănci centrale din întreaga lume au început să renunțe la politica monetară extrem de relaxată din perioada COVID-19, ceea ce ar putea crea dezechilibre pe piețe. "Fed va vinde obligațiuni cumpărate anterior de pe piață . Persoanele fizice vând. Străinii vând, iar guvernul american vinde pentru că trebuie să își finanțeze deficitul", a spus Dalio. Rezultatul va fi o problemă de cerere și ofertă. Acest lucru va pune presiune pe piață”, a explicat miliardarul american.

În plus, Dalio consideră că Fed nu va putea reduce eficient cererea fără a afecta economia, ceea ce înseamnă că nu va putea oferi o "aterizare ușoară", iar majorările de rate ale Fed nu vor ține pasul cu inflația, care este încă peste 8% - la un maxim al ultimilor 40 de ani.De asemenea, el consideră că Fed nu va putea crește ratele dobânzilor suficient de mult pentru a asigura în mod adecvat randamente reale investitorilor pe fondul unei inflații ridicate. "Veți avea o situație cu randamente reale negative", susține Dalio.

Citește și Miliardarul Ray Dailo dezvăluie CADOUL perfect de Anul Nou

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel