Buget 2025. România își împarte banii: cine câștigă și cine pierde
Ministerul Finanțelor a...
Realizat pe mai bine de jumătate de milion de adulți din Canada, studiul arată că foamea a devenit altă cauză a creșterii ratei mortalității alături de altele, cu excepția cancerului. Gravitatea bolilor infecțioase, a rănilor involuntare și sinuciderea sporește în cazul celor care nu își pot procura suficientă mâncare, spre deosebire de cei care nu se lovesc de o asemenea situație, susține studiul publicat în Jurnalul Asociației Medicale din Canada.
„E ca și cum am găsit cauze din țări de lumea a treia într-un stat de lumea întâi”, a declaratFei Men, principalul autor al studiului și cercetător la Universitatea din Toronto. „Persoanele cu grija procurării mâncării din Canada se confruntă cu probleme precum infecțiile și intoxicație cu droguri, situații care ne-am aștepta să apară în țările în curs de dezvoltare. Rezultate sunt destul de șocante și pentru noi. Într-un stat atât de dezvoltat precum Canada, grija hranei încă poate cauza decese”, a explicat omul de știință.
Peste patru milioane de persoane din Canada luptă să facă rost de mâncare suficientă, arată datele oficiale, o problemă care variază de la rămânerea fără mâncare sau săritul peste mese pentru a ajunge la un compromis între cantitate și calitate. A nu avea suficientă hrană duce la „pierdere materială și epuizare psihologică” care la rândul lor se transformă în malnutriție. De asemenea, acești oameni sunt mai puțin capabili să gestioneze condițiile cronice, a adăugat Men în interviul telefonic.
Citește și Studiu nou realizat în China. Regulile genetice ale bolii Alzheimer
„Dacă au diabet, sunt mai predispuși să nu reacționeze la tratament și pastile, deci ar putea fi un efect mai mare și mai dăunător asupra acestor oameni”, a explicat Fei Men. Un studiu din 2019 care analiza relația între foame și mortalitate în rândul adulților din SUA a avut rezultate similare în sensul în care lipsa hranei era o cauză a decesului.
La nivel global, peste două miliarde oameni nu au acces la mâncare sănătoasă adecvată, ceea ce le pune sănătatea în pericol, inclusiv 8% dintre oamenii din America de Nord și Europa, potrivit celor mai recente date ale Națiunilor Unite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanțelor a...
Guvernul urmează să aprobe,...
Elena Cristian, analist DC...
Proiectele de acte normative...
Este uraniul un mineral critic?...
Modificări în structura de management a CEC Bank.
Guvernul va aproba, vineri,...
Bitcoin a crescut cu peste 50%...
Spațiul aerian al Belgiei, închis din cauza unei...
Creșterea prețului aurului reflectă un interes constant...
Oficialii instituției estimează că inflația va reveni la...
China și India sunt cei mai mari producători
Întâlnire importantă pentru...
H&M raportează vânzări sub...
"Investițiile și protejarea...
„Squid Game” revine pe Netflix cu sezonul final,...
Contribuabilii care utilizează regimurile speciale de...
Potrivit publicației Financial Times, este vorba de o...
La o zi de la lansarea...
Proiectul de buget pentru 2025 va fi finalizat joi, iar...
Încă din 2017, generalul André...
Analiștii se așteptau la...
La început de an, piețele miniere sunt invadate de...