Mineritul criptomonedelor, o afacere nerentabilă pe fondul prețurilor mari la energie

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Criptomonede
Criptomonede
Computerele care minează bitcon sunt mari consumatori de energie electrică, astfel că, odată cu scumpirea energiei această practică își pierde rentabilitatea. Iată ce soluție a găsit o companie de minat bitcon din America.

În timpul boom-ului cripto din 2021, Platformele Riot făceau foarte mulți bani din mineritul de bitcoin. Acum, compania pierde atât de mulți bani încât se bazează pe revânzarea de energie electrică către rețeaua din Texas pentru a-și ține costurile sub control.

Riot a declarat miercuri că a obținut luna trecută 31,7 milioane de dolari în credite de energie de la operatorul rețelei electrice din Texas ERCOT. Compania a obținut aceste credite prin reducerea voluntară a consumului de energie în timpul unui val de căldură record, arată CNBC.

Valoarea totală a banilor obținuți din revânzarea energiei a eclipsat cei 333 de monede bitcoin pe care compania i-a obținut în august, în valoare de aproximativ 8,9 milioane de dolari la sfârșitul lunii.

"Luna august a fost o lună de referință pentru Riot în ceea ce privește demonstrarea beneficiilor strategiei noastre unice de energie", a declarat Jason Les, CEO al Riot, în comunicatul de presă al companiei. "Efectele acestor credite reduc semnificativ costul Riot pentru a mina Bitcoin”.

Este o schimbare dramatică de strategie pentru compania care minează criptomonede, ale cărei venituri au urcat cu aproape 8.000% în 2021 datorită cererii în plină expansiune pentru bitcoin. Piața criptografică s-a inversat în 2022, ceea ce a dus la o pierdere netă de peste 500 de milioane de dolari pentru anul respectiv. În ultimul trimestru, compania a pierdut 27,7 milioane de dolari.

Minerii Bitcoin în general s-au luptat pe fondul unui volum scăzut de tranzacționare, potrivit unei note a unui analist de la JPMorgan Chase. Firma a constatat că valoarea de piață a celor 14 mineri de bitcoin cotați în SUA pe care i-a urmărit a scăzut cu 21% în august, până la 9,7 miliarde de dolari. Riot a avut cea mai slabă performanță a acțiunilor din această listă, scăzând cu 39% în luna august.

Prețul crescut al energiei a contribuit, de asemenea, la scăderea profiturilor din acest sector, astfel încât companiile au apelat la surse alternative de venit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Reprezentanți ai Confederaţiei Patronale Concordia
Wall Street. Foto: Freepik.com
Ilie Bolojan
Port petrolier pe insula Karg
Taxele vamale ar putea fi amânate
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Ford

Ford anunţă un program de concedieri voluntare

Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...

Steagul Bulgariei
Freepik.com
Freepik.com
Salariu / Foto: pexels.com

Scădere a salariului mediu net. Cifre oficiale de la INS

Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...

Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm

Protest în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor

Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...

Foto: Freepik.com
Bitcoin / FOTO: Freepik
Foto: Facebook Alexandru Nazare
Freepik.com
Ministerul Finanțelor
Foto ilustrativ / Foto: Freepik
Blue Air

Blue Air a intrat în faliment

Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...

Curs valutar
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness
Avion / FOTO: Freepik
O nouă zi cu pierderi
Evaziune fiscală / Foto: Freepik
Investiție imobiliară / Foto: Freepik
ASEAN 2025
Cseke Attila

pixel