Ministrul Burduja anunţă încă o victorie în instanţă pentru Neptun Deep şi independenţa energetică a României

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Platforma de foraj Transocean Barents / Foto: OMV Petrom
Platforma de foraj Transocean Barents / Foto: OMV Petrom
"Am câștigat, din nou. Pentru securitatea energetică a României, pentru energie românească mai multă, mai sigură și mai ieftină", transmite Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

"În mandatul meu, am reușit să câștigăm toate litigiile majore împotriva marilor proiecte energetice. Așa se explică disperarea unora și altora, pentru că le deranjăm interesele proprii — și, mai ales, ale “părților interesate” de la vedere și din umbră. Le mulțumesc tuturor colegilor din sectorul energetic, experților și juriștilor care au făcut și fac posibilă continuarea acestor investiții strategice!

Curtea de Apel Cluj a respins pe fond acțiunea introdusă de Asociația Bankwatch România împotriva Ministerului Energiei, Transgaz și Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Sentința confirmă că acțiunea introdusă de asociație este prescrisă, deși asociația a formulat mai multe plângeri prealabile către Minister, la intervale diferite de timp, cu același obiect (copy-paste), în speranța de a rămâne în termen și a putea bloca oricând proiectul energetic prin introducerea acțiunii. Excepția de nelegalitate invocată de Banckwatch a fost și ea declarată inadmisibilă", transmite ministrul Burduja.

 

"Litigii de mediu promovate abuziv"

 

"Este încă o dovadă că litigiile de mediu promovate abuziv de câteva organizații împotriva proiectelor esențiale pentru securitatea energetică a României nu au temei legal și pică una după alta în instanță. Voi arăta adevărul, în instanță și în spațiul public, ori de câte ori este nevoie.

Decizia instanței permite gazoductului Tuzla – să meargă înainte, fiind una dintre cele mai importante investiții în infrastructura energetică din ultimele decenii, parte a proiectului Neptun Deep. Proiectul este finalizat în proporție de peste 98%, iar recepția oficială va avea loc în următoarele 60 de zile.

România are dreptul și obligația de a-și folosi resursele. Voi duce acest proiect la capăt – pentru independența energetică a României și pentru securitatea Europei, pentru a scăpa definitiv din ghearele marelui URS(S) și ale interpușilor săi", subliniază Sebastian Burduja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...


pixel