Ministrul Economiei, despre bomba termobarică: ”Poate fi fabricată imediat”
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul Economiei, în vizită de lucru
Ministrul Economiei, în vizită de lucru
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit despre mai multe proiecte, inclusiv cel ce prevede construirea unui avion militar românesc, dar și despre bomba termobarică. 

”Ea (bomba termobarică - n.r.) poate fi fabricată imediat. Avem capabilitatea necesară, avem echipamentele necesare, putem să o fabricăm, să intrăm în producție imediat, dar avem nevoie de o comandă, bineînțeles.

Deocamdată nu am primit o astfel de comandă, dar săptămâna aceasta am avut prima întâlnire între reprezentanții Ministerului Apărării Naționale și Ministerul Economiei pentru a găsi proiecte comune care pot fi dezvoltate pe termen scurt și pe termen mediu”, a declarat Florin Spătaru la Antena 3.

Pe de altă parte, oficialul a anunțat că România își propune să construiască un avion militar românesc și că discuții pe această temă au avut loc la Craiova.

”Am avut discuții ieri (vineri - n.r.) la Craiova pe această temă, este un mesaj pe care l-am lansat către industria aeronautică din România, un proiect de țară pe care am putea să-l realizăm.

Din discuțiile cu ei, am înțeles că în săptămânile următoare va fi formalizat un claster pentru industria aeronautică și prin colaborarea dintre principalii jucători în acest segment putem să venim cu un proiect de țară. Le-am sugerat să înceapă aceste demersuri acum. Este un proiect de țară”, a spus ministrul Economiei.

Citește și Mugur Isărescu a descoperit marile probleme ale agriculturii. Sfatul guvernatorului BNR

În altă ordine de idei, Florin Spătaru a anunțat că vor urma investiții străine directe, mai ales în domenii de interes pentru țara noastră, precum auto-moto, unde discuțiile cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri din Germania deja au avut loc.

Situația dificilă

”Eu nu vă pot spune câte fabrici vom face, dar vă pot promite că vor fi investiții directe străine, vor fi investiții ale actualelor companii care au investit în România și vor continua la noi și își vor extinde domeniul de activitate. Am discutat în Germania cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri. E vorba de investiții în sectorul auto-moto, componente și baterii, unde avem o situație dificilă în acest sector.

Din nou, avem o situație foarte complicată cu livrările din Asia. Aceste companii doresc asigurarea unor facilități de producție în Europa. Săptămâna aceasta am discutat cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Germania, am prezentat avantajele investițiilor în România”, a declarat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel