Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
România se confruntă cu deficite bugetare semnificative și este imperativ să îmbunătățim colectarea impozitelor, a declarat vineri ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.
"Ne confruntăm cu deficitele bugetare pe care le ştiţi, deci trebuie să spun foarte răspicat că trebuie să avem grijă de aceste impozite şi taxe care se datorează statului şi tot respectul meu, ca ministru al Finanţelor, pentru contribuabilii corecţi, cinstiţi, oneşti, care au un parteneriat corect cu Ministerul Finanţelor şi cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Pe Ministerul Finanţelor nu o să îl intereseze că o persoană fizică şi-a luat un kilogram de zahăr sau un kilogram de făină. Este o nebunie. Pe Ministerul Finanţelor îl interesează Taxa pe Valoare adăugată care se datorează bugetului de stat. Pe Ministerul Finanţelor îl interesează ca acele informaţii să fie folosite pentru ceea ce înseamnă creditul fiscal pentru acele zone de activitate cu o incidenţă mare a evaziunii fiscale, astfel încât persoanele fizice care doresc să beneficieze de viitoarele reglementări privind creditul fiscal să poată să facă acest lucru. Şi perspectiva aceasta a extinderii informaţiilor pentru Business to Consumer este una în care statul îşi aduce informaţiile necesare pentru a nu fi în situaţia în care i se declară impozitele şi taxele de către contribuabil şi a fi în situaţia în care prezintă contribuabilului cât are de încasat de la el. Asta înseamnă o schimbare de paradigmă şi este o schimbare pe termen lung, în care statul, prin rolul său, să zicem mai mult pasiv, are un rol activ în ceea ce priveşte încasarea impozitelor şi taxelor", a susţinut Boloş.
Întrebat despre măsurile de securitate cibernetică pentru facturile și bonurile solicitate în relația Business to Consumer, ministrul a menționat că instituțiile statului responsabile de cybersecurity sunt pregătite să răspundă.
"Avem instituții care se ocupă de cybersecurity și protecția bazelor de date. Până acum, nu am avut probleme. Ministerul de Finanțe utilizează acum bazele de date pentru implementarea TVA și identificarea firmelor. Suntem obligați să folosim tehnici de Machine Learning și instrumente informatice moderne pentru a gestiona aceste volume mari de date, altfel riscăm să rămânem cu informații nefolosite și o evaziune fiscală în creștere. Este esențial să îmbunătățim colectarea impozitelor și taxelor," a adăugat ministrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.