Ministrul Muncii, anunț important pentru pensionari și părinți
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Se suspendă executările silite
Se suspendă executările silite
La conferința de presă convocată vineri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a venit cu mai multe clarificări legate atât de șomajul tehnic, cât și despre banii pentru mămici sau pensionari. 

Am inclus prevederi detaliate în legătură cu plata sportivilor, a anunțat Violeta Alexandru de la Palatul Victoria. ”Și pentru această categorie avem măsuri clare. Cluburile trebuie să se prezinte cu o listă cu sportivii. Obiectivul care ne interesează este să ajungă cât mai repede fondurile la cei care au nevoie”, a adăugat ea.

Violeta Alexandru a subliniat că, dacă o persoană are încheiate mai multe contracte, dintre care unul este activ, atunci nu poate primi șomaj tehnic.

Citește și Șomaj tehnic. Violeta Alexandru, clarificări pentru angajatori

În altă ordine de idei, ministrul a declarat că au fost asigurate ”fondurile pentru mămicile care își doresc să continue concediul de creștere a copilului, dar și pentru cele care își doresc să revină mai rapid în câmpul muncii. Am inclus creșele între unitățile în care se suspendă activitatea. În acest fel, unul dintre părinți poate primi indemnizație ca să poată rămâne la domiciliu să aibă grijă de copil. Am solicitat suspendarea executării silite pentru pensiile care se află în această situația zilele acestea. Avem totala incredere in romani, avem incredere in angajatori, guvernul pleaca de la premisa de incredere”,a spus Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel