Ministrul ucrainean al Agriculturii face anunțul: România este un partener strategic pentru exporturile noastre
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ministrul ucrainean al Agriculturii face anunțul: România este un partener strategic pentru exporturile noastre
Ministrul ucrainean al Agriculturii face anunțul: România este un partener strategic pentru exporturile noastre
Roman Leșcenko, ministrul ucrainean al Agriculturii, a vorbit despre impactul războiului început de Rusia asupra agriculturii globale.

Ministrul ucrainean al Agriculturii face anunțul. Înaltul oficial spune că România este un partener strategic pentru exporturile Ucrainei.

”Este o mare tragedie pentru Ucraina. Agricultura ucraineană constituie 50 la sută din venitul țării, 20 la sută din venitul pe cap de locuitor. Milioane de ucraineni din micile sate nu mai au locuri de muncă, nici bani și se tem pentru viața lor. Mulți fermieri au fost uciși, mulți fermieri au activitatea înghețată, utilajele și infractructura sunt distruse, porturile din sud, toate porturile, sunt blocate, nu mai există posibilitatea de a exporta nimic. În fermele de pui și vită activitatea este stopată.

Deja operăm cu rute diferite folosindu-le pe cele din Moldova, România, Polonia, Slovacia pe calea ferată. De asemenea, punem la punct un terminal, iar România în această privință este un partener strategic prin folosirea celui mai mare port, Constanța, prin folosirea infrastructurii lor, iar prin Cernavodă vom exporta produsele noastre în viitorul apropiat. Toate, bineînțeles, cu partenerul nostru, România.

China îi joacă pe toți pe degete! Planurile Beijingului, IMPOSIBIL de anticipat

Dacă dispare 30 la sută din cantitatea de grâu trebuie să înțelegem că în multe țări vor porni revoluții, războaie, pentru că oamenii din Orientul Mijlociu, Africa rămân fără pâine. E o problemă uriașă. Nu vorbim despre 3 la sută, vorbim despre o treime din cantitatea la scară globală!”, a declarat Roman Leșcenko, pentru Digi 24.

Ucraina este unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de cereale din lume, iar analiştii din Ucraina au estimat că recolta de cereale din 2022 ar putea scădea brusc din cauza invaziei ruseşti în Ucraina, care a provocat o reducere a suprafeţelor de însămânţare.

„Ucraina are suficiente rezerve de cereale şi alimente pentru a supravieţui un an, dar dacă războiul va continua… (Ucraina) nu va putea exporta cereale în lume şi vor fi probleme”, a spus el, adăugând că Ucraina este al cincilea cel mai mare exportator de grâu din lume, scrie hotnews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

NVIDIA nu are motive să dezamăgească piața

Bursa de la New York așteaptă ca NVIDIA să prezinte...

Gazprom, somată să nu mai arunce banii pe fereastră

Guvernul Rusiei a emis o hotărâre în acest sens. 

Grecia cere UE ”mai multă transparență” pentru consumatori

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, într-o...

Gigantul saudit Aramco pariază pe computerul cuantic

Iar în acest scop a ales o tânără companie franceză,...

ChatGPT își pierde vocea. Acuzații grave la adresa companiei

ChatGPT trebuie să renunțe la una dintre vocile pe care...

Motivele scumpirii locuințelor, explicate de experți

Prețurile locuințelor din România continuă să crească la...

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...


pixel