De ce România riscă să depindă de FMI. Ce măsuri trebuie să ia viitorul Guvern
Analistul economic Adrian...
Toată viața, Kobe Bryant, a avut un singur obiectiv. ”Oamenii nu știu până la ce punct am fost obsedat de ideea de a câștiga”, spunea, prin 2013, marele sportiv. Dar ”Black Mamba” nu s-a limitat numai la terenul de sport. De-a lungul celor opt sezoane jucate la Lakers, Kobe Bryant a încasat peste 20 de milioane de dolari anual. Iar în întreaga lui carieră de sportiv, a câștigat 323 milioane de dolari, suma care l-a plasat pe locul secund în istoria NBA, după Kevin Garnett (334 milioane).
În afara terenului, performanțele lui Bryant au fost și mai notabile, cu aproximativ 356 de milioane de dolari din contracte de publicitate și parteneriate încheiate ca jucător, până în 2016. Cei mai mulți bani au venit de la producătorul de echipament sportiv Nike, o colaborare începută în 2003, după o încercare nereușită cu Adidas.
Au mai existat și alte contracte, în special cu transportatorul aerian Turkish Airlines sau fabricantul de ordinatoarea Lenovo. Dar Nike, firmă recunoscută pentru fidelitatea ei față de atleți, și-a păstrat încrederea în Kobe Bryant chiar și în momente de cumpănă din viața acestuia, precum scandalul generat de acuzația de viol. Nu s-a ajuns la proces, dar imaginea lui Bryant a avut serios de suferit.
Citește și Alexis Ohanian. Cine este soțul Serenei Williams
Interesat de afaceri, mult mai deschis decât mulți alți sportivi americani, Bryant, care a trăit în Franța și Italia, nu a așteptat sfârșitul carierei pentru a intra în afaceri. Printre altele, el s-a numărat printre primii care au sesizat potențialul pieței chineze, încă de la debutul său, în anii 2000. În plus, baschetbalistul a preferat, spre deosebire de alți colegi, sa-și facă un nume în lumea afacerilor, refuzând să se limiteze la o simplă imagine publicitară.
Astfel, în 2014, Bryant a cumpărat 10% din acțiunile grupului de băuturi energetice BodyArmour pentru 6 milioane de dolari. Prin intermediul societății sale de investiții, Bryent Stibel, el a preluat participații la platforma sportivă The Players sau la editorul de jocuri video Epic Games. Nu a lipsit nici o incursiune remarcabilă în cinematografie, cu un scurt metraj de desene animate ”Dear Basketball”, scris de el și premiat cu un Oscar în 2018.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
ANAF actualizează formularul 100, apare o nouă obligație...
Dolarul încetinește ușor după...
Bursa de Valori București...
Într-un vast depozit de la...
Grupaj de știri.
Analistul economic Adrian...
Atenuarea tensiunilor...
Adrian Negrescu a afirmat în...
BET și BET-NG în scădere, BET-FI și BET-BK în ușoară...
O înțelegere temporară cu...
În contextul instabilității...
A fost suficient un weekend de...
Sectorul furnizorilor de echipamente auto traversează o...
Renegocierea PNRR, prioritate...
Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.
Producătorul auto american Ford...
Administrația Fondului pentru...
Nu este pentru dată când președintele american atacă...
Koidu Limited suspendă...
Randamentele obligațiunilor...
Analistul economic Adrian...
Dobânzile din piața...
Contribuabilii persoane fizice...