Modernizarea infrastructurii electrice în zona Geoagiu. Program de 45,8 milioane lei

Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Energie electrică / FOTO: Freepik
Energie electrică / FOTO: Freepik
Un proiect ce va fi realizat prin licitații publice. 

Compania Reţele Electrice Banat, parte a grupului PPC, demarează un amplu proiect de modernizare a infrastructurii de distribuţie a energiei electrice din oraşul Geoagiu şi din alte nouă localităţi adiacente din judeţul Hunedoara. Proiectul, estimat la o valoare de 45,8 milioane de lei, va fi realizat prin intermediul unei licitaţii publice, conform unui comunicat remis de companie.

Detalii tehnice și obiectivele proiectului

Proiectul de modernizare va include reţelele de medie şi joasă tensiune din Geoagiu şi localităţile Geoagiu Băi, Aurel Vlaicu, Bozeş, Cigmău, Homorod, Mermezeu-Văleni, Renghet, Poienari şi Văleni. În total, vor fi modernizaţi 37 de kilometri de reţele de medie tensiune şi 86 de kilometri de reţele de joasă tensiune. În plus, 18 posturi de transformare existente vor fi modernizate, iar 1.700 de branşamente electrice vor fi reabilitate pentru a asigura un serviciu de distribuţie mai eficient.

Mihai Vangu, Directorul Reţele Electrice Banat, a subliniat importanţa acestui proiect pentru îmbunătăţirea rezilienţei reţelei din zonă. "Pentru a creşte rezilienţa reţelei din zona Geoagiu, buclăm o parte a acesteia pentru ca, în cazul unei defecţiuni, să redirecţionăm fluxul energetic şi să asigurăm continuitatea serviciului de distribuţie a energiei electrice. Totodată, trecem în subteran o porţiune a reţelei de medie tensiune pentru a fi mai puţin expusă intemperiilor, iar posturile de transformare vor fi modernizate sau înlocuite cu unele noi, mai eficiente", a declarat acesta.

Lucrări esenţiale pentru fiabilitatea reţelei

Liniile de medie tensiune vizate vor fi buclate cu cabluri de 20 kV, o soluţie tehnică menită să îmbunătăţească fiabilitatea reţelei. Acest lucru va permite alimentarea continuă a consumatorilor, chiar şi în cazul unor defecţiuni pe un segment al liniei, prin redirecţionarea fluxului de energie pe un traseu alternativ. De asemenea, linia de medie tensiune LEA 20kV Orăştie Balomir va fi trecută parţial în subteran, iar cele 18 posturi de transformare modernizate şi cele 4 noi vor asigura o funcţionare optimă a reţelei.

Reţeaua de joasă tensiune va beneficia de o modernizare prin instalarea de conductoare izolate torsadate şi înlocuirea stâlpilor deterioraţi, ceea ce va contribui la reducerea pierderilor de energie şi la creşterea eficienţei consumului electric.

Impactul asupra comunităţii şi mediului

Modernizarea infrastructurii electrice în această zonă va avea un impact direct asupra calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice. Clienţii din zona Geoagiu vor beneficia de o reţea mai fiabilă, cu un risc redus de întreruperi şi o amprentă de carbon diminuată. Proiectul va reduce pierderile din reţea şi va optimiza consumul individual la nivelul locuinţelor, generând beneficii importante pentru întreaga comunitate.

Valoarea totală a proiectului este de 48,6 milioane de lei, din care 36,9 milioane de lei sunt asiguraţi din Fondul pentru Modernizare. Termenul de depunere a ofertelor pentru realizarea lucrărilor este 24 septembrie 2024, iar durata estimată pentru finalizarea acestora este de 32 de luni de la semnarea contractului.

Programul de investiţii al Reţelelor Electrice

Companiile Reţele Electrice, care operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 134.000 de kilometri în zonele Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperă o treime din piaţa locală de distribuţie. Acestea sunt angajate într-un program amplu de investiţii, menit să îmbunătăţească calitatea serviciilor, să sporească siguranţa şi performanţa reţelelor şi să implementeze standardele de mediu ale grupului PPC în România. Reţelele electrice operate de aceste companii includ 289 de staţii de transformare şi peste 25.000 de posturi de transformare, toate modernizate pentru a susţine dezvoltarea durabilă şi eficienţa energetică în regiunile deservite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de pe Wall Street / FOTO: Freepik
Declaratia 100
Foto:Freepik.com
Strângere de mână / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
Notificare telefon

Eset, avertizare pentru cei care au cont pe Spotify

Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...

Încărcare mașină electrică / sursa foto: Freepik.com
Papa Francisc

Papa Francisc a murit

A încetat din viaţă Papa Francisc.

Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI / Flickr

Scădere uşoară a numărului de firme dizolvate

Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...

Foto: Freepik.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României scade, importurile cresc

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...

Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Sol

Ucraina rămâne fără gaze. Rezervele sunt pe sfârşite

Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...

Razboiul comercial SUA-China / Foto: Freepik
Nissan / FOTO: Unsplash
Foto: Freepik.com
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash
Protest masiv în New York împotriva lui Donald Trump și Elon Musk
Vânzător stradal într-o localitate din California / Foto: Dave Parker / Flickr
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Gândim alte planuri / FOTO: Freepik

Bancherii, obligați să-și pună mintea la contribuție

În noile condiții generate de războiul tarifelor,...

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Mină de cupru

10 mega-mine care țin planeta în priză: cine dă cupru lumii?

Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...

Foto: Freepik.com

pixel