Modificări fiscale. Bogdan Chirieac: Acest pachet nu va ajuta România, dar are un lucru bun, incontestabil!

Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Într-o intervenţie telefonică la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre pachetul de modificări fiscale despre care Executivul tot discută de luni bune şi care, astă seară, va fi adoptat o dată cu asumarea răspunderii Guvernului Ciolacu în Parlament.

La începutul intervenţiei sale, Bogdan Chirieac a vorbit despre vizita unei delegaţii a FMI în România şi despre posibilitatea ca ţara noastră să încheie un acord cu această instituţie financiară văzută, ani la rând ca o "sperietoare" urmare a măsurilor dure pentru redresarea economiei care veneau la pachet cu banii acordaţi.

"FMI-ul, dacă va fi nevoie de el, este binevenit fiindcă în timp ce băncile comerciale împrumută România cu dobânzi de 7-9% în euro, FMI acordă împrumuturile cu cea mai mică dobândă posibilă, ca să poţi să treci pragurile, să nu intri în incapacitate de plată. Asta apropo de FMI.

Pe vremuri se folosea sperietoarea FMI; acum ne-am mai sofisticat: folosim sperietoarea Comisia Europeană, 'Bruxelles-ul ne-a cerut să facem şi să dregem'. Nu! Bruxelles-ul nu avea nicio treabă cu tine, România, dacă te încadrai în deficitul bugetar şi absorbeai fondurile europene", a declarat Bogdan Chirieac.

Întrebat dacă pachetul de modificări fiscal-bugetare va ajuta România să se încadreze în ţintele de deficit şi să treacă cu bine această perioadă, analistul politic a declarat: "Nu, nu va ajuta, dar are un lucru bun acest pachet, incontestabil: se termină în această după-amiază. De trei luni de când se vehiculează aceste majorări de taxe şi impozite - fiindcă toată greutatea e pe umerii mediului de afaceri, mediul bugetar practic nu simte aproape nimic - iar faptul că se termină e un lucru bun, fiindcă de trei luni economia e pusă pe hold. Toată lumea are senzaţia că ne-au crescut taxele şi impozitele în această perioadă. Încă nu au crescut, vor creşte. Dar lucrul acesta a avut un efect profund negativ asupra economiei româneşti. Măcar acum se termină."

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF
Sursa foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

pixel