Atunci când vorbim despre marile probleme ale Bucureştiului, principalii factori de care depinde rezolvarea lor sunt banii şi licitaţiile. Construirea de poduri şi pasaje, de reţele de metrou şi aşa mai departe înseamnă, pe de o parte, sume foarte mari de bani şi pe de altă parte termene extrem de lungi ale licitaţiilor care, aproape de fiecare dată, ajung la contestaţii disputate în instanţă. Motiv pentru care bucureştenii tind să înţeleagă că astfel de proiecte nu se pot face peste noapte şi nu ţin, neapărat, de lipsa de preocupare a primarului general sau a primarilor de sector.
Însă atunci când vorbim despre chestiuni care pot fi rezolvate într-o singură zi şi cu costuri minime, nu mai există nicio scuză pentru edili. Sunt nenumărate probleme în Bucureşti, în special în zona centrală care demonstrează că putem vorbi aici despre nepăsare, indiferenţă, indolenţă, lipsă de preocupare faţă de modul în care se prezintă Capitala în faţa turiştilor străini şi români dar şi a propriilor locuitori. Şi, cel mai rău, aceste probleme ne pot arăta că cei care conduc oraşul nu ies pe teren, să ia Bucureştiul la pas şi să-şi noteze într-o agendă ce probleme văd. Totul se face din birou, se fac planuri şi proiecte fantasmagorice, însă pe teren situaţia e gravă: coşuri de gunoi rupte sau lipsă, pavaj făcut praf, indicatoare deteriorate şi câte şi mai câte...
Centrul Vechi al Capitalei este un adevărat magnet pentru turişti. În special pentru cei străini care vin aici să se distreze, să mănânce bine şi să se plimbe pe străduţele înguste şi pline de terase şi restaurante. Numai că dacă îţi muţi privirea de la vitrine, dai de dezastru: fix la intrarea în Centrul Istoric, zace, de foarte mult timp, un panou spart pe care era harta Centrului Istoric din care au rămas câteva cioburi. Am trecut de nenumărate ori pe acolo, sperând de fiecare dată că cineva din Primăria Capitalei va vedea ceea ce văd bucureştenii şi turiştii: bătaia de joc de la intrarea in Centrul Vechi. Nu a fost să fie... La fel cum nu se văd nici coşurile de gunoi rupte, nici clădirile a căror tencuială poate cădea oricând în capul oamenilor sau mormanele de gunoaie care nu sunt ridicate la timp.
Şi nu, nu vorbim despre o străduţă de la marginea oraşului - nu că aceea ar trebui lăsată de izbelişte - ci despre kilometrul zero al Bucureştiului, cartea de vizită a Capitalei, prima imagine pe care o văd cei care vor să meargă în Centrul Vechi.
GALERIE FOTO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...