Moody's a îmbunătăţit perspectiva pentru ratingul Renault, de la "negativă" la "stabilă"
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Renault. Foto: Mike - Pexels
Renault. Foto: Mike - Pexels
Moody's a îmbunătăţit perspectiva pentru ratingul Renault la "stabilă".

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a anunţat vineri că a decis să îmbunătăţească perspectiva pentru ratingul constructorului auto francez Renault, de la "negativă" la "stabilă", pe fondul perspectivelor de îmbunătăţire a profitabilităţii ca urmare a planului său strategic, informează Reuters.

De asemenea, Moody's a confirmat ratingul "Ba2" atribuit Renault, care în opinia agenţiei de evaluare reflectă poziţia Renault drept unul dintre cei mai mari producători auto din Europa, cu o poziţia competitivă solidă în Franţa şi o bună diversificare geografică, recentele lansări de noi modele şi poziţia sa avansată în domeniul vehiculelor hibride şi electrice, precum şi lansarea planului strategic intitulat "Renaulution", care îşi propună să îmbunătăţească profitabilitatea şi fluxul de numerar.

"Modificarea perspectivei la stabilă reflectă îmbunătăţirea profitabilităţii Renault în prima jumătate a lui 2022 şi aşteptările referitoare la noi îmbunătăţiri ca urmare a punerii în aplicare a planului strategic Renaulution", a informat vice-preşedintele Moody's, Matthias Heck.

La începutul acestei luni, Renault a anunţat o revizuire a planului strategic Renaulution, lansat pentru prima dată în ianuarie 2021. Conform noului plan, compania intenţionează să îşi modifice structura organizaţională şi să separe activităţile din domeniul vehiculelor electrice, într-o divizie denumită "Ampere", de cele cu motoare pe combustie. Noua structură va fi implementată treptat, începând din 2023, şi va îmbunătăţi opţiunile de finanţare pentru grup, ceea ce în general este un element pozitiv pentru rating, subliniază Moody's.

Pe parcursul următoarelor 12-18 luni, Moody's se aşteaptă ca marja de profit operaţional a Renault să continue să se îmbunătăţească până la aproximativ 2% să genereze un flux pozitiv de numerar de ordinul sutelor de milioane de euro şi să reducă raportul datorie/EBITDA până la aproximativ 4x la finele lui 2022.

Renault Group se bazează pe complementaritatea celor 5 mărci ale sale - Renault - Dacia - Lada - Alpine şi Mobilize - şi propune clienţilor săi soluţii de mobilitate durabile şi inovatoare. Prezent în peste 130 de ţări şi având peste 170.000 de salariaţi, Grupul a vândut 2,9 milioane de vehicule în 2020.

 

Renault vrea să-și reducă participația la Nissan. Explicații

 

Grupul auto francez Renault SA ar putea transfera peste jumătate din participaţia pe care o deţine la Nissan Motor către un trust, în ideea de a ajunge la o participaţie similară cu cea deţinută de producătorul auto nipon la Renault, a anunţat joi cotidianul financiar japonez Nikkei.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Potrivit Nikkei, Renault ar urma să transfere un pachet de 28% din acţiunile Nissan către o entitate juridică de tip trust, astfel că grupul francez ar rămâne cu o participaţie de doar 15% la constructorul japonez, echivalentă cu participaţia deţinută de Nissan la Renault.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel