Recesiunea bate la uşa României
Riscul de recesiune a crescut semnificativ şi este posibil să avem o...
"Avem 6 miliarde lei. 92%, deci o pondere foarte mare din buget, sunt schemele de ajutor de stat şi de despăgubiri - IMM Recover plus schema pentru despăgubirea HoReCA, industrie care a fost închisă ca efect al (măsurilor) statului - şi plăţile restante pe StartUp Nation, unde avem o sumă destul de mare. Toate priorităţile ministerului sunt atinse de acest buget şi restul ce ar mai fi, evident totdeauna nevoile sunt mai mari decât resursele disponibile, mai putem obţine la rectificare", a spus Năsui.
BUGET2021. Află toate DETALIILE despre BANI
Ministrul a precizat că pentru redresarea HoReCA suma prinsă este de un miliard de lei credite bugetare şi 2,5 miliarde lei credite de angajament.
"Am făcut o modificare a acestei scheme pentru a permite tuturor oamenilor care au fost închişi din domeniul acesta să beneficieze de fonduri independent de momentul în care aplică, nu mai folosim principiul primul venit primul servit. Miliardul şi cele 2,5 miliarde care sunt alocate se vor distribui pro rata tuturor. Nu o să facem niciun fel de selecţie pe un punctaj sau pe un criteriu care automat i-ar favoriza pe unii şi i-ar defavoriza pe alţii. Toată lumea va primi bani prin această măsură şi prin acest sistem pe care eu l-aş vedea mai generalizat în România, în general", a explicat Claudiu Năsui.
El a mai menţionat că blocajul pe Măsura 3 "Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor" vine din absenţa bugetului şi că, odată cu aprobarea acestuia, măsura va fi deblocată.
"Întrebarea este cum procedăm exact, pasul următor, şi acest pas va fi agreat cu prim ministrul", a punctat Claudiu Năsui.
Bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a primit, joi, aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare de specialitate reunite, cultură reunite, cu 32 de voturi ''pentru'' şi 17 ''împotrivă''.
MEAT are prevăzute pentru 2021 credite bugetare de 6,596 miliarde lei şi credite de angajament de 9,198 miliarde lei. Cheltuielile de personal sunt prevăzute la 130,5 milioane de lei, iar pentru bunuri şi servicii este alocată o sumă de 41,99 milioane de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Riscul de recesiune a crescut semnificativ şi este posibil să avem o...
Ministrul Fondurilor Europene,...
Turbulențele de pe piețele...
UE cere calm în fața tarifelor...
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a...
Românii pot investi începând de luni, 7 aprilie, în...
Investitorii s-au refugiat...
DC Media Group, trust media din care fac parte DC News,...
Piața gazelor naturale din...
Noutăţi fiscale publicate luni,...
Banca Națională a României a anunțat cursul leului...
ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...
Un mesaj fără precedent din partea uneia dintre cele mai...
Urmează o ieftinire substanțială a carburanților? Logic,...
Europa trebuie să se adapteze...
Bursa de Valori București...
Miliardarul și administratorul de fonduri Bill Ackman,...
Războiul comercial inițiat de...
O astfel de scădere nu s-a mai...
Principalele burse europene au...