România poate profita de alegerea lui Trump? Adrian Negrescu: Moment T0 pentru România
Alegerea lui Donald Trump în...
”Nava se numește Rexdan care are o însemnătate dublă, poate fi o prescurtare de la ”Regele Dunării” sau un acronim de la Reseach Excellence Center for the Danube.
Am avut deja două voaiaje scurte, de testare care s-au făcut cu colegii noștri de la Consiliul Național al Rectorilor și care s-a desfășurat pentru prima oară la Galați. Este prima navă de pasageri făcută integral în România după 89, la Giurgiu”, a specificat Puiu Lucian Georgescu.
În acest context, gazda emisiunii, Bogdan Chirieac, l-a întrebat pe rector și despre contractele și rezultatele pe care le va genera această achiziție a Universității ”Dunărea de Jos”.
”Acum avem deja câteva contracte de cercetare încheiate care țin de floră, de faună sau pentru atmosferă. Sustenabilitatea unui proiect se vede, dacă în momentul în care ai închis o finanțare o ai pe următoarea deja asigurată, ceea ce este cazul la noi. Ne costă cam 350 mii de euro pe an întreținerea pentru această navă și toate echipele legate de laboratoare, experți, cercetători.
Avem deja două proiecte prin care ne asigură finanțarea în următorii doi ani și mai avem alte patru propuse, toate cu Uniunea Europeană. Avem deja niște proiecte foarte clare, unul legat de microplastice, pentru o imagine globală, discutăm despre modalitatea de întreținere a debitului pe Dunărea Veche pentru următoarele două unități de la Cernavodă care au nevoie de cantități duble de apă, față de ce este acum, facem harta 3D a fundului apei.”
Cu ocazia acestei întrevederi, cei doi au discutat și despre Portul din Giurgiulești, Republica Moldova de care premierul s-a arătat interesat să îl cumpere.
”El arată foarte bine acum. Am fost acolo în urmă cu o săptămână. A devenit foarte important acest port pentru că este o zonă de tranziție importantă dinspre Ucraina. Ne-am întâlnit cu doamna ministru a Mediului de la Chișinău și am discutat despre unele posibile colaborări, mai ales că ei trec acum printr-o perioadă de preaderare prin care am trecut și noi în 2000, astfel am convenit să lucrăm împreună și i-am spus că sper să nu facă aceleași greșeli pe care le-am făcut și noi”, a conchis prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.
VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...