Nici măcar Microsoft nu mai face angajări. Evită alte cheltuieli în an de criză
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sediul Microsoft
Sediul Microsoft
Microsoft este doar una dintre marile companii americane care adoptă o astfel de poziție în condițiile în care, potrivit estimărilor analiștilor, crizele care afectează, în prezent, viața europenilor, nu se resimte cu atâta acuitate și dincolo de Ocean, în Statele Unite. 

Mai bine să fii chibzuit, decât să dai din colț în colț pe viitor. Microsoft a încetinit ritmul de angajare de noi angajați, decizie care a afectat în special noua divizie de securitate cibernetică condusă de fostul director al Amazon Charlie Bell, a anunțat Business Insider, citând un e-mail intern al companiei și o sursă familiarizată cu situația.

Doar 200 de angajați pentru Bell

Potrivit respectivei note electronice, divizia condusă de Charlie Bell va dispune de 200 de angajați în următorul an fiscal (începând cu luna iulie). O veste destul de proastă pentru Bell care, după cum a precizat respectiva sursă pentru Business Insider, el plănuia ca unitatea să numere 4.000 de angajați în anul fiscal 2023. Cu toate acestea, a adăugat sursa citată, sunt planificate peste 1.000 de noi angajări.

"Pe măsură ce Microsoft se pregătește pentru noul exercițiu financiar, compania se asigură că resursele potrivite corespund capacităților potrivite. Microsoft va continua să mărească numărul de angajați în anul următor și va acorda o atenție sporită destinației acestor fonduri financiare", a precizat sursa citată.

Salarii mai mari pentru specialiștii buni

Business Insider notează că informația privind reducerea angajărilor a venit în contextul în care Microsoft plănuiește să majoreze salariile angajaților prin creșterea cu cel puțin 20-25% a remunerației anuale a acestora în funcție de performanță. Compania a decis să facă acest lucru pentru a reduce nemulțumirea angajaților și pentru a preveni plecarea acestora către concurenți precum Amazon.

Alte companii IT au decis, de asemenea, să reducă nivelul angajărilor. CNBC a relatat că Meta (care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, recunoscută în Rusia ca organizație extremistă și interzisă) va reduce angajările de noi angajați în poziții de mijloc și de conducere, deoarece se confruntă cu dificultăți financiare (scăderea veniturilor) și alte probleme legate de situația internațională și de schimbările în politica de confidențialitate a Apple.

De asemenea, Tesla, conform indicațiilor fondatorului său Ilon Musk, va înceta să mai angajeze noi angajați și își va reduce cu 10% forța de muncă actuală. Musk a atribuit acest lucru faptului că are "o senzație foarte proastă în legătură cu economia globală", potrivit Reuters.

Citește și LVMH invită publicul să-i descopere misterele din atelierele sale de creație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 


pixel