Noi condiții pentru finanțări în energie regenerabilă. Vezi dacă te califici
Ministerul Energiei modifică...
"Încep cu prima temă, recunoașterea reciprocă a diplomelor. Primul pas pe piața europeană a muncii este libera circulație pe care am câștigat-o după 1990, asigură posibilitatea tinerilor să studieze în țările membre a Uniunii Europene și nu numai. Sunt păreri și le-am mai auzit chiar și în aceste vremuri că absolvenții noștri nu sunt bine pregătiți. E fals. E o bătălie pe ei și pe cei din liceu și pe absolvenții noștri de studii superioare.
Pierdere de VENIT
Vedem cu toții că foarte mulți dintre copiii noștri după ce au mers la bursele Erasmus sau chiar dacă n-au mers sunt selectați și rămân acolo și lucrează din păcate în interesul bugetelor altor state nu al nostru. Din păcate este o pierdere de venit. Totuși așa cum simțim noi, încă mai avem copii care vor să învețe. Vom vedea ce se întâmplă și la admiterea din această vară.", a explicat Rectorul Academiei de Studii Economice București.
"Cum contribuim noi, universitățile din România, la integrarea europeană a Moldovei și Ucrainei?
Cred că am mai spus și anul trecut și revin asupra fraților noștri moldoveni. Ne-am manifestat dorința și am dorit să îi consiliem. M-am uitat și eu am fost și noi în perioada de preaderare chiar eram într-un anumit guvern la acea vreme și știu că aveam câteva țări care ne consilia pe anumite zone. N-am văzut România să consilieze pe domeniile importante în Republica Moldova în perioada de preaderare. Cred că puteam să-i învățăm să nu greșească sau să nu facă greșeli care le-am făcut noi.
Din analizele pe care le am făcut noi rezultă că totuși noi suntem o rampă de lansare pentru alte țări. Nu rămân prea mult nici din absolvenții din Moldova, nu rămân prea mulți în România, cei mai buni, după studiile noastre, noi avem un chestionar la ridicarea diplomei, îi întrebăm unde și cum se duc.
Vom face tot ce ține de noi și sigur asta este o frază pe care o tot folosim. Ne străduim să continuăm relațiile foarte bune și să îi primim cu brațele deschise și să avem și rezultate în acest sens.
Cum pregătim anul universitar și ce păstrăm din lecțiile pandemiei.
Așa cum am mai spus, depindem foarte mult de admitere. Nu am o frică, o temere am, așa cum probabil știți admiterea în anul întâi la Academia de Studii Economice este una bună. Cam 40-45% din studenți sunt finanțați de la buget din cei admiși, iar 55% cu taxa. Nu am emoții că nu vor ocupa locurile la buget. Vom vedea ce se întâmplă cu locurile de la taxă astfel încât să asigurăm bugetul pentru funcționarea corectă și în limitele a ceea ce ne am propus pentru anul în curs. Anul următor îl văd mai bun decât decât ceilalți pentru că intrăm în normalitate. Aș vrea să cred că intrăm în normalitate cu prezența fizică.", a declarat Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector Academia de Studii Economice București.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Energiei modifică...
Care sunt cele mai mici și cele...
Activitatea economică din...
Buffett și Berkshire Hathaway,...
Majoritatea participanților au...
Există însă și o veste mai...
Grupaj de știri.
Arieratele bugetului general...
Merck Germania va achiziționa...
Parlamentul României urmează să...
A locui în apropierea familiei...
Tarifele impuse de Donald Trump...
Piețele financiare se tem de un scenariu mai mult decât...
Bursa fascinează la fel de mult...
Vacanțele rimează uneori cu...
Cum să jonglezi între stilul chic și confortul la birou?...
Au fost angate o serie de negocieri.
Toyota Motor a anunțat că...
Privind dincolo de aspectele politice, China este o...
Cătălin Leonte, directorul...
Grupaj de știri.
Ministerul Energiei a lansat în...
Oficialii Băncii Centrale...
În contextul în care dolarul este în scădere accentuată...
Uniunea Europeană încearcă să...
Ministrul Energiei, Sebastian...
A doua putere economică mondială își propune să domine...
În deșertul arid al Arizonei,...