"Anul trecut, portofoliul nostru a crescut uşor, dar din păcate nu atât de mult pe cât noi am fi dorit, având în vedere că, totuşi, oamenii s-au lovit de acest eveniment pe care nu l-au aşteptat şi care putea fi asociat cu evenimentele cu frecvenţă mică, dar impact ridicat ca acelea pe care noi le asigurăm. De-a lungul anilor, am observat că legea existentă (Legea nr. 191, n.r.) nu se poate aplica în forma în care a fost scrisă iniţial. De aceea am militat împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru modificarea unor prevederi cu privire la aplicarea legii. Considerăm şi noi că trebuie găsite alte instituţii abilitate pentru acest lucru. Acum există un proiect de modificare a legii în Parlament unde sperăm să discutăm despre aceste posibilităţi reale de aplicare a legii şi pentru a găsi cea mai eficientă metodă. În afară de această aplicare de către autorităţi, împreună cu ASF am considerat că ar trebui găsite şi alte pârghii prin care anumite operaţiuni care vizează locuinţa, respectiv închiriere, vânzare sau cumpărare, să fie condiţionate de existenţa unei poliţe de asigurare obligatorie. Sperăm să avem această înţelegere din partea parlamentarilor pentru a mai găsi câteva pârghii în a pune în aplicare această lege", a declarat Radu.
Sărmaș, despre Legea semnăturii electronice: Am ţinut această lege blocată (VIDEO)
La ora actuală, este în vigoare Legea nr. 191 din 2 iulie 2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 6 iulie 2015.
Conform datelor publicate pe site-ul Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a ajuns, pe 31 ianuarie 2021, la aproximativ 1,778 milioane, comparativ cu circa 1,730 milioane de poliţe active în aceeaşi perioadă din 2019.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Creştere a numărului de...
Trump și criptomonedele: Un...
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Canalele de pe Telegram au publicat videoclipuri...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...