Se apucă din nou de treabă la Răstolița! Hidrocentrala prinde viață după 35 de ani
Guvernul dă undă verde reluării...
"Pentru asta am fi avut bani. Din păcate - sau, în fine, aşa este sistemul - când eşti autoritate publică, pentru a face orice fel de investiţie trebuie să faci o achiziţie publică şi înainte de achiziţia publică trebuie să faci un studiu de fezabilitate, nişte indicatori tehnico-economici. Toate acestea durează. Nu am găsit aceste documentaţii gata, ca să putem să le atribuim. (...) Din punct de vedere tehnic, se poate ajunge la 50 într-un an. (...) Din păcate, nu putem lucra decât în intervalul în care reţeaua nu este solicitată, adică aprilie-octombrie. (...) Nu poţi să lucrezi pe reţeaua principală în mai multe locuri deodată", a precizat edilul general.
Nicuşor Dan a menţionat că, din totalul de o mie de kilometri de reţea primară, 100-150 de kilometri au o vechime de mai mică de 10 ani, iar alţi 100-150 de kilometri au o vechime mai mică de 20 de ani. În acest an au fost reabilitaţi 15 kilometri, iar pentru anul viitor este programată reabilitarea a 50 de kilometri.
"Pe termen mediu, în acest mandat, va fi mai bine, pentru că am semnat acel contract cu Comisia Europeană pentru un ajutor de 300 de milioane, care înseamnă 210 kilometri din 1.000. În condiţiile date, am atribuit către compania noastră municipală 13 kilometri, din care ei au făcut 8-9. Am atribuit deja 20, tot pe buget local, din ceilalţi 40 şi vom relansa licitaţia pentru alţi 20. Pe de altă parte, în această vară s-au făcut acele reparaţii care erau necesare. Asta s-a putut face în acest an. Iarna viitoare va fi mult mai bine", a spus el.
Citește și Nicuşor Dan, despre preţul gigacaloriei. Cât vor plăti bucureştenii la iarnă
Potrivit primarului Capitalei, pierderile de pe reţeaua de transport şi distribuţie a agentului termic sunt de 37%. La acestea se adaugă însă şi aspecte legate de producţie, în contextul în care centralele ELCEN sunt din anii '60. El a reamintit că municipalitatea a făcut paşi procedurali pentru achiziţia ELCEN, aflat în insolvenţă de mai mulţi ani.
"A doua parte a discuţiei pe care am avut-o cu Florin Cîţu a fost pentru un împrumut pe care municipalitatea să îl ia, garantat de stat, astfel încât să scoatem ELCEN din insolvenţă şi să putem să accesăm fondurile europene, care sunt posibil a fi accesate dacă o companie nu este insolvenţă", a precizat Nicuşor Dan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul dă undă verde reluării...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...
Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...
Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...