Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Boardul este programat să se reunească undeva după ora locală 4.00 pm (7.00 GMT). Potrivit surselor citate de AFP, Nissan intenţionează să numească luni un comitet special destinat să îmbunătăţească guvernanţa grupului. Însă cel mai important subiect pe agenda reuniunii este numirea unui înlocuitor pentru Carlos Ghosn. Constructorul japonez vrea să numească pe unul din administratorii rămaşi după înlăturarea din funcţie a lui Carlos Ghosn şi a adjunctului său, Greg Kelly,
Problema este că la o lună după arestarea liderului alianţei Renault-Nissan pentru ascunderea veniturilor faţă de fisc, urmată de punerea sa sub acuzare în Japonia, situaţia între cei doi parteneri ai alianţei este departe să se îmbunătăţească, în pofida unităţii de faţadă afişată.
Citește și:
Arestarea CEO-ului Nissan rade din valoarea acțiunilor companiei
Potrivit informaţiilor publicate de The Wall Street Journal (WSJ), Nissan a primit o scrisoare din partea Renault în care acesta îi solicită partenerului japonez convocarea cât mai rapid posibil a unei Adunări Generale a Acţionarilor, în condiţiile în care Nissan, în calitate de persoană juridică, a fost şi el inculpat în dosarul Ghosn. Directorul general de la Renault, Thierry Bolloré, apreciază că "această inculpare creează riscuri importante în Renault, în calitate de cel mai important acţionar de la Nissan precum şi pentru stabilitatea alianţei noastre industriale". Organizarea unei AGA permite "discutarea aspectelor ce ţin de guvernanţă şi a altor subiecte, precum persoanele numite de Renault în Consiliul de Administraţie al Nissan şi în alte poziţii de vârf", se arată în scrisoarea citată de WSJ.
Renault a refuzat să comenteze aceste informaţii. La fel şi Nissan care şi-a reafirmat "angajamentul de neclintit" pentru alianţa de 20 de ani, care împreună cu Mitsubishi Motors, formează cel mai mare constructor auto mondial.
Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la constructorul francez.
De-a lungul anilor, la Nissan s-au acumulat resentimentele faţă de acest dezechilibru. Însă dacă unii responsabili de la Nissan speră să profite de căderea lui Carlos Ghosn pentru a revizui termenii alianţei, Nissan şi directorul său general, Hiroto Saikawa, par şi ei afectaţi de acest scandal, cu atât mai mult cu cât constructorul japonez vine este implicat într-un alt scandal legat de rechemările la service.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...