Nissan şi-a vândut fabrica din Rusia pentru un euro: Am pierdut 687 milioane dolari

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Nissan şi-a vândut fabrica din Rusia pentru un euro: Am pierdut 687 milioane dolari
Nissan şi-a vândut fabrica din Rusia pentru un euro: Am pierdut 687 milioane dolari
Producătorul auto japonez Nissan a anunțat marţi că își va vinde operațiunile din Rusia unei companii de stat, pentru un euro, ceea ce va avea ca rezultat o pierdere de aproximativ 687 de milioane de dolari.

Compania japoneză a anunțat că își va transfera pachetul de proprietate de la Nissan Manufacturing Russia către compania de stat NAMI. Tranzacţia va oferi Nissan dreptul de a răscumpăra afacerea în termen de şase ani, a declarat Ministerul rus al Industriei şi Comerţului.

Vânzarea afacerii către NAMI include facilitățile de producție și cercetare ale Nissan din Sankt Petersburg și centrul de vânzări și marketing al companiei japoneze din Moscova, a mai transmis ministerul.

În martie, compania japoneză a suspendat producția la fabrica sa din Sankt Petersburg din cauza întreruperilor în lanțul de aprovizionare. Au monitorizat situația, dar nu au existat schimbări „vizibile” în mediul extern, așa că au decis să părăsească afacerea din Rusia, scrie Reuters, citat de RTV.

Tranzacţia face ca Nissan să fie cea mai recentă companie majoră care părăseşte Rusia de când Moscova a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina în februarie. De asemenea, ea reflectă o mişcare a acţionarului principal al Nissan, producătorul auto francez Renault, care şi-a vândut participaţia majoritară la producătorul auto rus Avtovaz unui investitor rus în luna mai.

Renault, care deţine 43% din Nissan, a estimat că decizia partenerului său japonez va reduce cu 331 de milioane de euro venitul său net pentru a doua jumătate a anului 2022.

Autoturisme din carton. Lupta pentru o industrie sustenabilă

Se pare că vremurile în care se râdea de mașinile Trabant că aveau caroseriile din carton, au apus. Acum, industria auto caută noi variante de lucru pentru a deveni cât mai ecologică.

Recent Citroen și-a prezintă noul său vehicul electric (EV) - fabricat din carton reciclat - ceea ce ne face să ne întrebăm ce alte materiale ar putea fi folosite în producția de vehicule electrice pentru a face mașinile mai rapide și mai ecologice. În contextul în care producătorii de automobile se întrec în a crea cele mai inovatoare și rentabile modele de EV, componentele netradiționale ar putea ajuta producătorii de automobile să iasă învingători. 

În septembrie, Citroen a anunțat un nou concept car care va fi fabricat din carton reciclat. Se așteaptă ca noul EV Citroen oli să cântărească doar 1.000 de kilograme, adică o tonă metrică, și să aibă o autonomie de 248 de mile. Este poate atinge o viteză de 68 mph - ceea ce îi permite să maximizeze eficiența, cu un timp de încărcare de la 20% la 80% de 23 de minute. 

Citroen spune că piesele lui oli pot fi reutilizate sau reciclate. Automobilul cu patru locuri include o "capotă plată, un acoperiș și panouri ale pick-up-ului" care sunt "realizate din carton alveolar reciclat", potrivit constructorului auto francez. Materialele sunt atât mai ușoare, cât și necesită mai puține resurse pentru a fi produse. Citroen insistă că, în ciuda materialelor neobișnuite folosite, caroseria mașinii este în continuare robustă și poate rezista ca cineva să stea în picioare deasupra ei. Oli are, de asemenea, scaune auto din material mesh, difuzoare Bluetooth detașabile, un tablou de bord fără ecran și aparate de încărcare a telefoanelor mobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel