Reformele fiscale anunțate de către Guvern, precum și legea privind pensiile speciale, încă nu au fost definite, chiar dacă au fost subiectul unor dezbateri publice repetate. Liderii Coaliției aflate la guvernare s-au întrunit într-o ședință pentru a aborda aceste chestiuni sensibile.
Dezbaterea în rândul liderilor Coaliției cu privire la ordonanța care propune o reformă fiscală continuă, având în vedere că în data de 28 august ministrul muncii trebuie să participe la discuții la Bruxelles cu privire la reforma fiscală și legea pensiilor speciale.
După acest punct, Guvernul ar urma să aprobe cele două ordonanțe, una vizând măsuri bugetare și cealaltă fiscale. În ceea ce privește ordonanța referitoare la măsuri bugetare, liderii Coaliției au ajuns la un consens, anunțând că anumite sporuri vor fi eliminate, astfel încât acestea să fie păstrate doar la nivelul salariului de bază. De asemenea, voucherele de vacanță și alocațiile pentru norma de hrană vor fi eliminate pentru cei cu un salariu mai mare de 10 mii de RON, în special pentru angajații din sectorul public.
Ordonanța privind măsurile fiscale încă este în faza de discuție, deoarece se analizează impunerea unui impozit de 15% asupra profitului externalizat. Până în prezent, s-a discutat despre majorarea impozitului pe dividende, însă s-a decis că acesta va rămâne la nivelul de 8%, deși inițial se dorea o majorare la 10%. Liberalii sunt împotriva acestei creșteri.
În paralel, se poartă discuții cu privire la eliminarea facilităților fiscale pentru sectoarele construcțiilor, IT și agriculturii. În prezent, angajații din aceste domenii nu plătesc contribuția de Sănătate, însă această facilitate ar putea fi revocată începând cu 1 octombrie, în cazul în care ordonanța intră în vigoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
utin cere negocieri directe cu...
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Grupaj de ştiri.
Tinerii germani şi-au pierdut...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...