Nokia semnează un nou contract cu Apple pentru furnizarea de licențe pentru tehnologiile sale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Nokia semnează un nou contract cu Apple pentru furnizarea de licențe pentru tehnologiile sale
Nokia semnează un nou contract cu Apple pentru furnizarea de licențe pentru tehnologiile sale
Reuters relatează că Nokia, compania finlandeză, a anunțat vineri încheierea unui nou acord pe termen lung cu Apple pentru furnizarea de licențe de brevete. Această înțelegere vine în contextul în care acordul actual dintre cele două companii urmează să expire la sfârșitul anului 2023.

În timp ce termenii acordului dintre cele două companii rămân confidențiali, acesta acoperă invențiile Nokia în 5G și alte tehnologii.

Nokia a comunicat că începând din ianuarie 2024 va începe să înregistreze veniturile rezultate în urma noului acord semnat cu Apple. Aceste estimări se aliniază cu perspectiva pe termen lung a companiei, care a fost dezvăluită în primul trimestru al anului 2023.

Potrivit Nokia, portofoliul său de brevete constă într-o investiție de peste 140 de miliarde de euro (echivalentul a 152,70 de miliarde de dolari) în cercetare și dezvoltare și cuprinde aproximativ 20.000 de brevete, dintre care 5.500 sunt considerate esențiale pentru tehnologia 5G.

„Acordul reflectă puterea portofoliului de brevete Nokia, investițiile de decenii în cercetare și dezvoltare și contribuțiile la standardele celulare și alte tehnologii”, a declarat Jenni Lukander, președintele Nokia Technologies.

Bloomberg: De ce IPO-ul Hidroelectrica va duce la întărirea leului

Vânzarea acțiunilor Hidroelectrica va atrage fluxuri de investiții străine. IPO-ul este preconizat să producă intrări de 1,9 miliarde de dolari.

O ofertă majoră de acțiuni în România va atrage sute de milioane de euro în țară, ceea ce va exercita presiune asupra pieței valutare locale în următoarele săptămâni. Banca centrală a controlat cu strictețe orice mișcare bruscă a leului în trecut.

Este probabil ca leul să înregistreze intrări de capital odată ce investitorii străini vor converti fondurile pentru a achiziționa acțiuni în cadrul ofertei producătorului de energie, Hidroelectrica SA. Valoarea acestei oferte este estimată la 8,7 miliarde de lei (1,9 miliarde de dolari) și se așteaptă să se încheie pe 4 iulie.

Această mișcare anticipată a leului are scopul de a testa toleranța băncii centrale față de fluctuațiile monedei. Economiștii sugerează că autoritatea va interveni probabil pentru a tempera aprecierea leului și pentru a menține moneda stabilă în raport cu euro, sub sau aproape de 5, în acest an.

"Este rezonabil să presupunem că, din cei peste 1 miliard de euro estimați ca intrări de la investitorii instituționali, o bună parte vor fi bani proaspeți pe piața românească", a declarat economistul ING Bank România, Valentin Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...


pixel