Armele cu laser au o serie de avantaje, fiind o tehnologie foarte atractivă în sectorul militar. De exemplu, ele pot lovi ținte cu viteza luminii. Dar un aspect extrem de important îl constituie faptul că o lovitură efectuată cu această armă mică nu costă decât un dolar, spre deosebire de alte arme, cum ar fi rachetele, extrem de costisitoare.
Caracteristici
Până de curând, producătorii de arme cu laser se concentrau asupra fasciculului laser în sine. Scopul era în principal de a găsi o modalitate de a face fasciculul suficient de puternic pentru a fi eficient, de a permite armei să se fixeze pe o țintă sau de a controla laserul pe distanțe mari.
Cu Phantom, Northrop Grumman s-a concentrat mai mult pe dimensiuni. Indiferent cât de puternică și eficientă este o armă, este inutilă dacă nu o poți deplasa pe câmpul de luptă.
Phantom are o putere de ieșire de 10 kW, ceea ce este destul de modest în comparație cu alte arme laser, dar cântărește doar 90 kg și are un volum de 0,3 mc. Este suficient de compact și ușor pentru a fi manevrat de două persoane. De asemenea, este suficient de robust pentru a rezista la manipulare.
Limitele tehnologiei
Conform explicațiilor, Northrop Grumman Phantom nu este o armă laser completă, ci mai degrabă un generator de laser. Pentru a o transforma într-un sistem complet, mai trebuie să fie conectată la o sursă de energie și să fie instalat un sistem optic de ochire și focalizare.
În orice caz, faptul că se poate crea un sistem la scară mică reprezintă un progres major în domeniu. Potrivit lui Robert Fleming, vicepreședinte și director general al sistemelor spațiale strategice la Northrop Grumman, prin miniaturizarea acestei capacități avansate, aceștia extind raza de acțiune a tehnologiei lor. De asemenea, ei continuă să fie lideri în domeniul laserelor de înaltă energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...