Vânturile puternice, ca de uragan, au atins 180 de kilometri pe oră (km/h) în special în partea centrală a țării, provocând inundații și blocând circulația.
Numită Ingunn de meteorologii norvegieni, furtuna s-a dezvoltat dintr-un curent cu jet foarte puternic care traversa Atlanticul. Acest lucru „a adâncit de o manieră explozivă zona de depresie” care a lovit țara scandinavă începând de miercuri după-amiază, a explicat Aidan McGivern de la Met Office.
„Norvegia este obișnuită cu vântul, dar de această dată a fost cu totul altceva”, a adăugat el. Institutul norvegian de meteorologie a emis avertizări de Cod roșu, cel mai înalt nivel de alertă. Ingunn este cea mai puternică furtună de la uraganul de Anul Nou din 1992.
Schimbările climatice provoacă mai multe furtuni?
„Este cel mai avansat din listă la care am ajuns vreodată în această etapă”, a confirmat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al serviciului meteorologic Met Office pentru The Europe Green Observatory. Dar, deoarece furtunile au început să primească nume abia în 2015, nu este cea mai bună modalitate de a măsura impactul schimbărilor climatice.
„Este vorba despre o problemă destul de complexă, nu la fel de simplă ca frecvența crescândă a valurilor de căldură din Marea Britanie din cauza schimbărilor climatice induse de om”, au precizat specialiștii. .
Potrivit acestora, tendințele privind numărul furtunilor sunt greu de detectat din cauza modului în care variază în mod natural de la an la an și de la un deceniu la altul. Cu toate acestea, oamenii de știință prevăd că numărul furtunilor de iarnă va crește ușor în Marea Britanie și în alte țări europene în următorii ani.
Studiile pot indica măsura în care un anumit eveniment meteorologic este mai probabil și mai intens din cauza schimbărilor climatice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Construit în doar 10 zile la...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...