Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Executivul comunitar este pe ultima sută de metri în definitivarea propunerilor sale şi poartă discuţii cu statele membre, au precizat sursele.
În luna februarie 2022, la scurt timp după invazia rusească din Ucraina, UE a anunţat o interdicţie privind importurile de petrol rusesc prin intermediul navelor maritime însă blocul comunitar nu a interzis şi importurile de gaze lichefiate ruseşti, în pofida cererilor repetate în acest sens venite din partea ţărilor baltice şi Poloniei.
De la debutul războiului din Ucraina importurile de gaze lichefiate ruseşti în Europa au crescut semnificativ. Datele UE, precum şi calculele Reuters, arată că acest avans al gazelor lichefiate a readus ponderea ocupată de gazul rusesc în aprovizionarea UE până la aproximativ 15%. Aceasta în condiţiile în care ponderea importurilor de gaze naturale, prin conducte, de la gigantul rus Gazprom s-a prăbuşit până la 8,7%, de la 37% din aprovizionarea cu gaze a UE, anterior.
Belgia, Franţa şi Spania au devenit cei mai mari importatori de gaze lichefiate ruseşti. O transbordare implică transferul gazelor lichefiate de pe o navă pe alta, care ulterior se îndreaptă spre destinaţia finală. În mod obişnuit astfel de transferuri se efectuează în zonele portuare.
Alte măsuri vizate de Comisia Europeană ar urma să fie impunerea de sancţiuni pentru trei proiecte ruseşti de gaze lichefiate, Arctic LNG 2, Ust Luga şi Murmansk, care nu sunt încă operaţionale.
Una dintre surse a precizat că detaliile sunt încă discutate iar propunerea Comisiei ar urma să fie finalizată până la finele săptămânii viitoare.
Sursele au adăugat că, cel mai probabil, va exista un sprijin mai mare pentru sancţiunile vizând proiectele ruseşti de gaze lichefiate decât pentru o interdicţie a transbordărilor, atunci când propunerea finală va fi prezentată în mod oficial statelor membre.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...