Noul VACCIN german promite să fie EXTRAORDINAR! Cum acționează
Autor: Simona Haiduc | 25 noi, 07:39
Noul VACCIN german promite să fie EXTRAORDINAR! Cum acționează
Noul VACCIN german promite să fie EXTRAORDINAR! Cum acționează
Oamenii de știință germani au anunțat finalizarea cu succes a primei faze din programul de teste clinice pe oameni a unui vaccin peptidic destinat să creeze o imunitate pe termen lung a celulelor T împotriva COVID-19. O lucrare pe această temă a fost publicată în revista Nature.

Studiul a fost realizat la Spitalul Universitar Tübingen din Germania. Rezultatele au arătat că o singură doză din noul vaccin CoVac-1 a indus, la toți cei 36 de participanți, un răspuns mai puternic al celulelor T decât cel care apare în cazul infecției cu coronavirus, iar această reacție a persistat timp de trei luni - întreaga perioadă de după vaccinare.

Imunitatea celulelor T este prima linie de apărare a organismului împotriva agenților patogeni penetranți. Celulele T atacă celulele infectate și, de asemenea, transmit informații către celulele B care produc anticorpi protectori. 

O imunitate bună a celulelor T este deosebit de importantă pentru persoanele cu deficiențe ale celulelor B, cum ar fi pacienții bolnavi de cancer sau pacienții imunodeficienți. Vaccinul CoVac-1 urmărește să inducă o imunitate mediată de celule pe termen lung împotriva COVID-19 printr-o singură administrare, care seamănă cu răspunsul celulelor T dobândit prin infecție naturală.

Citetșe și Persoanele vaccinate cu ambele doze. La cât timp crește riscul de infectare

G Ad:

Citește și Experții britanici, vești proaste despre virusul SARS-CoV-2

Vaccinul se bazează pe proteinele virusului SARS-CoV-2. S-a dovedit sigur și eficient în studiile clinice de fază 1. După o singură doză, toți participanții, cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani, au prezentat un răspuns al celulelor T specifice coronavirusului, care a durat pe toată durata celor trei luni de studiu. Nu au fost detectate efecte secundare.

Puterea răspunsului celulelor T indus de vaccin a fost superioară celei induse de infecția naturală. În plus, o comparație a răspunsurilor specifice la toate cele patru variante actuale ale virusului SARS-CoV-2 - alfa, beta, gamma și delta - a arătat că răspunsul celulelor T indus de vaccin a fost independent de varianta de coronavirus. Autorii apreciază rezultatele studiului ca fiind în întregime pozitive și speră că acestea vor fi confirmate într-un studiu clinic de fază II, care va începe în curând.

Ştiri Recomandate

JP Morgan, previziuni de un optimism debordant pentru 2022

Banca americană de investiții JPMorgan Chase & Co a...

Topul celor mai aglomerate orașe. Ce loc ocupă București

A fost publicat topul oraşelor cu cel mai aglomerat...

Surprizele anului 2022. Accizele cresc pe toată linia

Nivelul accizelor va creşte uşor anul viitor pentru...

Bill Gates, anunţul aşteptat de toată lumea: Se va încheia

Predicția lui vine în timp ce lumea se confruntă cu o...

Preţul cafelei a atins noi valori record

Preţurile "futures" pentru boabele de arabica de...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro