Elena Mateescu: Anul agricol 2024–2025, printre cei mai secetoși din ultimul secol
România riscă să încheie anul...
Studiul a fost realizat la Spitalul Universitar Tübingen din Germania. Rezultatele au arătat că o singură doză din noul vaccin CoVac-1 a indus, la toți cei 36 de participanți, un răspuns mai puternic al celulelor T decât cel care apare în cazul infecției cu coronavirus, iar această reacție a persistat timp de trei luni - întreaga perioadă de după vaccinare.
Imunitatea celulelor T este prima linie de apărare a organismului împotriva agenților patogeni penetranți. Celulele T atacă celulele infectate și, de asemenea, transmit informații către celulele B care produc anticorpi protectori.
O imunitate bună a celulelor T este deosebit de importantă pentru persoanele cu deficiențe ale celulelor B, cum ar fi pacienții bolnavi de cancer sau pacienții imunodeficienți. Vaccinul CoVac-1 urmărește să inducă o imunitate mediată de celule pe termen lung împotriva COVID-19 printr-o singură administrare, care seamănă cu răspunsul celulelor T dobândit prin infecție naturală.
Citetșe și Persoanele vaccinate cu ambele doze. La cât timp crește riscul de infectare
Citește și Experții britanici, vești proaste despre virusul SARS-CoV-2
Vaccinul se bazează pe proteinele virusului SARS-CoV-2. S-a dovedit sigur și eficient în studiile clinice de fază 1. După o singură doză, toți participanții, cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani, au prezentat un răspuns al celulelor T specifice coronavirusului, care a durat pe toată durata celor trei luni de studiu. Nu au fost detectate efecte secundare.
Puterea răspunsului celulelor T indus de vaccin a fost superioară celei induse de infecția naturală. În plus, o comparație a răspunsurilor specifice la toate cele patru variante actuale ale virusului SARS-CoV-2 - alfa, beta, gamma și delta - a arătat că răspunsul celulelor T indus de vaccin a fost independent de varianta de coronavirus. Autorii apreciază rezultatele studiului ca fiind în întregime pozitive și speră că acestea vor fi confirmate într-un studiu clinic de fază II, care va începe în curând.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Modificările de TVA care intră...
Zeci de localități din opt...
Curtea Constituțională a...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...
Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Legea austerității a fost...
Autoritatea de Supraveghere...