Număr uluitor de adrese de mail sparte. Află dacă ești printre victime
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Adresele au fost postate pe un forum utilizat de hackeri
Adresele au fost postate pe un forum utilizat de hackeri
O breșă majoră de securitate a conturilor de mail din întreaga lume a fost semnalată de un exert de securitate care a descoperit că nu mai puțin 773 de milioane de adrese de mail și peste 21,2 milioane de parole au fost publicate pe un serviciu de file-sharing, utilizat de hackeri, transmite blogul din România al producătorului de soluții de securitate Eset.

Avertizarea a venit din partea expertului în securitate Troy Hunt, deţinătorul site-ului Have I been Pwned (HIBP). Hunt, care prin intermediului site-ului pe care îl are, le permite oamenilor să verifice şi să primească alerte în cazul în care oricare dintre conturile lor online a fost compromis în urma unei scurgeri de date, susţine că breşa botezată Collection #1 constă în publicarea unei baze masive de date pe serviciul de file-sharing MEGA şi pe un "forum popular de hacking", şi care conţine scurgeri masive de date individuale.

"Acesta compilează mai mult de 12.000 de fişiere cu o dimensiune totală de 87 de gigabytes. Collection #1 conţine un set de adrese de e-mail şi parole cu un total de 2.692.818.238 rânduri. Datele provin din mai multe scurgeri de date individuale, adică mii de surse diferite", precizează expertul.

Potrivit sursei citate, "ca parte a procesului de triere, 1.160.253.228 de combinaţii unice de adrese de e-mail şi parole au fost reduse la 772.904.991 adrese de e-mail unice", împreună cu peste 21,2 milioane de parole unice disponibile sub formă de text simplu.

Citește și:

Cele mai proaste și uzitate parole pe Internet

Blogul Eset citează informaţiile conform cărora aproximativ 140 de milioane de conturi de e-mail şi 10,6 milioane de parole nu fuseseră expuse în scurgeri de date anterioare. "Pe scurt, dacă aţi fost victima acestei scurgeri de date, una sau mai multe parole pe care le-aţi utilizat anterior sunt expuse acum public", notează Troy Hunt.

În acest context, specialiştii Eset recomandă utilizatorilor de internet să verifice cu ajutorul site-ului HIBP dacă vreunul dintre conturile de e-mail deţinute sau alt cont asociat cu e-mailul respectiv, a fost implicat în această scurgere de date. Dacă se confirmă o compromitere, este necesară schimbarea parolei, chiar cu ajutorul unui manager de parole.

Eset a fost fondată în anul 1992, în Bratislava (Slovacia), şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel