Numărul ucrainenilor care intră în România, în creștere

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Politia de Frontiera
Foto: Politia de Frontiera
Creşte numărul ucrainenilor care, din cauza războiului, vin în România.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 85.636 de persoane, dintre care 9.762 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 14,9% faţă de ziua precedentă, anunță Poliția de Frontieră.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.385 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 9,7%, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.205 cetăţeni ucraineni, creştere cu 4,3%.

De la declanşarea acestei crize, 24 februarie, până la data de 15 iunie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.211.944 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022, perioadă pre-conflict, au intrat în ţara noastră 1.246.473 ucraineni.

„În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, încheie Poliția de Frontieră.

 

Citeşte şi: Macron îi îndeamnă, din România, pe Putin şi pe Zelenski să negocieze: Acest lucru va trebui să se întâmple la un moment dat

 

Preşedinţii Ucrainei şi Rusiei vor trebui să negocieze pentru oprirea războiului, transmite, din România, preşedintele Franţei.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat miercuri, în România, că omologii săi din Ucraina şi Rusia, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, vor trebui să iniţieze negocieri pentru oprirea conflictului militar.

"În contextul războiului decis de Rusia împotriva Ucrainei şi a poporului ucrainean, poziţia Franţei şi a Europei este clară încă din prima zi. În primul rând, să facem totul pentru a împiedica acest război şi am acţionat în acest sens, ulterior să sancţionăm în mod clar şi unitar Rusia încă din prima zi, întrucât este responsabilă de acest război şi de această greşeală politică, morală şi istorică. Preşedinţia franceză a Consiliului Uniunii Europene a reuşit să menţină unitatea europenilor în aplicarea sancţiunilor încă de la începutul conflictului şi au fost şase serii de sancţiuni succesive. În mod foarte clar, vom continua să susţinem Ucraina pentru a se apăra, a lupta, pentru a o ajuta în plan economic şi financiar, în plan umanitar; vom continua să primim refugiaţi pe teritoriul european", a declarat Emmanuel Macron în conferinţa de presă organizată alături de preşedintele Klaus Iohannis.

"Dorim să construim şi pacea, ceea ce înseamnă că la un moment dat luptele trebuie să înceteze şi discuţiile vor trebui reluate. Împreună cu preşedintele Zelenski, am reafirmat că noi, europenii, împărţim acelaşi continent, geografia este încăpăţânată şi Rusia va rămâne acolo unde este, unde a fost şi ieri, unde va fi şi mâine. Rusia este o mare putere, noi nu dorim un război cu poporul rus, nu vrem să îl nimicim, cum au afirmat unii. Pentru ca Ucraina să câştige şi luptele să înceteze, trebuie să negociem. Preşedintele ucrainean va trebui să negocieze cu Rusia, iar noi, europenii, vom fi şi noi prezenţi la această masă, aducând garanţii de securitate şi elemente care sunt în resortul noastru. Aceasta este realitatea şi aceste lucruri vor trebuie să se întâmple la un moment dat (...)", a subliniat Emmanuel Macron, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

pexels.com
Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...

Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană

pixel