Numărul ucrainenilor care intră în România, în creștere
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Politia de Frontiera
Foto: Politia de Frontiera
Creşte numărul ucrainenilor care, din cauza războiului, vin în România.

În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 85.636 de persoane, dintre care 9.762 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 14,9% faţă de ziua precedentă, anunță Poliția de Frontieră.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.385 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 9,7%, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.205 cetăţeni ucraineni, creştere cu 4,3%.

De la declanşarea acestei crize, 24 februarie, până la data de 15 iunie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.211.944 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022, perioadă pre-conflict, au intrat în ţara noastră 1.246.473 ucraineni.

„În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute”, încheie Poliția de Frontieră.

 

Citeşte şi: Macron îi îndeamnă, din România, pe Putin şi pe Zelenski să negocieze: Acest lucru va trebui să se întâmple la un moment dat

 

Preşedinţii Ucrainei şi Rusiei vor trebui să negocieze pentru oprirea războiului, transmite, din România, preşedintele Franţei.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat miercuri, în România, că omologii săi din Ucraina şi Rusia, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, vor trebui să iniţieze negocieri pentru oprirea conflictului militar.

"În contextul războiului decis de Rusia împotriva Ucrainei şi a poporului ucrainean, poziţia Franţei şi a Europei este clară încă din prima zi. În primul rând, să facem totul pentru a împiedica acest război şi am acţionat în acest sens, ulterior să sancţionăm în mod clar şi unitar Rusia încă din prima zi, întrucât este responsabilă de acest război şi de această greşeală politică, morală şi istorică. Preşedinţia franceză a Consiliului Uniunii Europene a reuşit să menţină unitatea europenilor în aplicarea sancţiunilor încă de la începutul conflictului şi au fost şase serii de sancţiuni succesive. În mod foarte clar, vom continua să susţinem Ucraina pentru a se apăra, a lupta, pentru a o ajuta în plan economic şi financiar, în plan umanitar; vom continua să primim refugiaţi pe teritoriul european", a declarat Emmanuel Macron în conferinţa de presă organizată alături de preşedintele Klaus Iohannis.

"Dorim să construim şi pacea, ceea ce înseamnă că la un moment dat luptele trebuie să înceteze şi discuţiile vor trebui reluate. Împreună cu preşedintele Zelenski, am reafirmat că noi, europenii, împărţim acelaşi continent, geografia este încăpăţânată şi Rusia va rămâne acolo unde este, unde a fost şi ieri, unde va fi şi mâine. Rusia este o mare putere, noi nu dorim un război cu poporul rus, nu vrem să îl nimicim, cum au afirmat unii. Pentru ca Ucraina să câştige şi luptele să înceteze, trebuie să negociem. Preşedintele ucrainean va trebui să negocieze cu Rusia, iar noi, europenii, vom fi şi noi prezenţi la această masă, aducând garanţii de securitate şi elemente care sunt în resortul noastru. Aceasta este realitatea şi aceste lucruri vor trebuie să se întâmple la un moment dat (...)", a subliniat Emmanuel Macron, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...

Un miliard de euro pentru un coniac!

Cea mai importantă tranzacție din istoria companiei...

Finanțele se vor împrumuta mai puțin în luna mai

Ministerul Finanțelor și-a stabilit programul de...

WhatsApp se transformă! O noutate extraordinară

Asta da, veste! Ce pregătesc cei de la Meta

Mai puțini cozonaci pe piață, dar mai ieftini, anunță ROMPAN

Preşedintele Patronatului Român din Industria de...

Lockheed Martin, contract istoric în Australia

Compania americană Lockheed Martin a anunțat că divizia...

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...


pixel