O comună din Spania refuză să devină ”cea mai frumoasă” din țară VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O așezare care numără doar 30 de locuitori
O așezare care numără doar 30 de locuitori
Locuitorii din respectiva așezare refuză cu fermitate acest titlu, iar explicația lor este cât se poate de simplă. 

Unul dintre, dacă nu chiar cea mai frumoasă comună din Spania? Nu, mulțumesc. Siurana, o încântătoare așezare din sudul Cataloniei, se ferește de astfel de premii și titluri, scrie La Vanguardia.

Primarul comunei de care aparține Siurana a refuzat recent să permită ca localitatea pe cara o păstorește să fie inclusă pe lista celor mai frumoase așezări din Spania. Primarul și locuitorii se tem că acest premiu le va face rău, provocând un val uriaș, un adevărat un tsunami de turiști.

Doar turism de de calitate

Satul este deja cunoscut ca o destinație turistică de primă mână. În luna august, nu mai puțin de 1.800 de vizitatori au venit să străbată agale străzile și ulițele din Siurana, care are doar 30 de locuitori. Situat la o altitudine de 500 m, satul este, de asemenea, un loc bine cunoscut pentru drumeții.

Prin urmare, asociația "Cele mai frumoase sate din Spania" a propus ca Siurana să fie inclusă pe lista destinațiilor de neratat ale țării. Dar, în ciuda potențialelor beneficii financiare, liniștea este cea care va avea întâietate. "Vrem turism de calitate, nu supraaglomerare", a declarat Salvador Salvadó, primarul din Cornudella de Montsant.

Citește și Olanda, lovită unde o doare mai tare. Serele, în pragul falimentului

Serele olandeze reduc producția de alimente și flori și aproape o zecime dintre acestea se așteaptă să fie forțate să intre în curând în faliment din cauza crizei energetice din Europa, potrivit unui sondaj realizat de un grup industrial.

Sondajul recent realizat de Glastuinbouw Nederland este unul dintre cele mai recente semne ale modului în care criza de energie din regiune face ca producția de bunuri și mărfuri să devină mai scumpă. Un sfert din suprafața de cultivare a Țărilor de Jos a fost redusă, iar 8% dintre sere preconizează că vor da faliment în acest an.

Țara este principalul exportator de flori și unul dintre cei mai mari producători de fructe și legume proaspete din Europa. Serele olandeze sunt deosebit de vulnerabile din cauza costurilor de iluminare și încălzire a structurilor masive de sticlă care acoperă o suprafață echivalentă cu 17.000 de terenuri de fotbal, notează Bloomberg.

Deși prețurile la alimente au scăzut de când invazia Rusiei în Ucraina a zguduit piețele de cereale, acestea sunt încă mult mai mari decât de obicei și orice alte perturbări ale aprovizionării ar putea alimenta și mai mult inflația alimentară.

Cultivatorii olandezi sunt doar unul dintre sectoarele cheie din Europa care sunt forțate să reducă producția. Producția de îngrășăminte și de ulei vegetal din regiune a fost afectată, în timp ce activitatea din topitoriile de metale au fost, de asemenea, închise sau reduse din cauza creșterii costurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel