Consecințele politicii lui Donald Trump de scădere a dolarului
Donald Trump ar dori să vadă...
Directorul general al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Valentin Ionescu, a anunţat că o companie privată, aflată în curs de obţinere a avizului de funcţionare din partea ASF, urmează să intre în vara acestui an pe piaţa asigurărilor din România, având ca scop vânzarea mai multor clase de asigurări: RCA, CASCO, de sănătate şi de locuinţe.
El a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă CEC Bank a făcut o solicitare către ASF în vederea intrării pe piaţa asigurărilor.
"În momentul de faţă avem o altă solicitare, care se află în a doua fază de autorizare, a unei companii private. Această companie a trecut de prima etapă, conform legislaţiei de autorizare, şi anume avizul de înfiinţare, şi acum, compania aduce documente pentru avizul de funcţionare. Conform discuţiilor pe care le-am avut chiar săptămâna aceasta cu această companie privată care urmează să intre pe piaţă, estimăm undeva în iunie-iulie, dacă toate documentele sunt în regulă şi verificările noastre sunt în regulă, să le acordăm avizul de funcţionare. Această companie va vinde mai multe clase de asigurări, conform solicitărilor, dar, încă o dată, dacă va îndeplini condiţiile şi pentru a doua etapă, va vinde pe lângă asigurări RCA, asigurări CASCO, asigurări de sănătate şi asigurări de locuinţe. Deci, vom avea o nouă companie, undeva în a doua parte a lunii, care va vinde inclusiv RCA", a declarat Valentin Ionescu.
Referitor la CEC Bank, el a precizat că a avut întâlniri cu reprezentanţii băncii şi le-a transmis acestora ce prevede legislaţia primară şi secundară în materie şi ce documente trebuie să aducă la ASF în vedere demarării demersurilor de avizare.
În acelaşi context, oficialul ASF a explicat că pentru a avea un tarif cât mai rezonabil al poliţelor RCA e nevoie de cât mai multe societăţi care să vândă acel produs de asigurare.
"O dispersie cât mai mare, astfel încât să funcţioneze principiul mutualităţii. Atunci când sunt doar câteva companii în piaţă care vând RCA, este dificil să speri la un tarif mult mai mic, având în vedere că în România frecvenţa accidentelor auto este mult peste media europeană. Această componentă este foarte importantă în tariful RCA şi cred că ar trebui să vorbim despre ce se întâmplă în România pe şosele, de frecvenţa accidentelor şi de daunele plătite. (...) Dauna, în ultimii trei ani, a crescut de la o medie de 7.000 de lei la o medie de 9.500 de lei, dauna medie. Deci, avem o creştere foarte mare pe daunalitate", a mai declarat Ionescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Guvernul pregătește compensații...
Lichiditate solidă și aprecieri...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...
O estimare sub prognoza FMI,...