Se preconizează că lucrările de construcție vor începe în trimestrul III 2024, urmând ca proiectul să fie operațional și conectat la rețeaua electrică din România în 2025. Odată operațional, se preconizează că parcul fotovoltaic va sprijini contribuția Nala la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU prin generarea a aproximativ 80.000 MWh de energie curată pe an, reprezentând consumul de energie al aproximativ 13.000 de gospodării, precum și prin reducerea a aproximativ 39 000 de tone de emisii de CO2 echivalent pe an.
Proiectul include posibilitatea de extindere suplimentară a capacității prin adăugarea unui sistem de stocare a energiei în baterii pe care Nala Renewables intenționează să îl integreze în proiect. Centrala fotovoltaică beneficiază de un acord de preluare pe termen lung, care asigură siguranța veniturilor timp de cel puțin 12 ani de la punerea în funcțiune. Termenii acordurilor nu sunt dezvăluiți.
"Suntem încântați că am încheiat prima noastră achiziție cu Monsson, care are o experiență semnificativă în dezvoltarea și operarea proiectelor de energie regenerabilă în România", a declarat Will Herlinger, director la Nala Renewables. "Este o țară atractivă pentru a dezvolta, achiziționa, construi și exploata proiecte de energie regenerabilă, în parte datorită unui mediu de reglementare favorabil, determinat de obiective ambițioase privind energia regenerabilă. Ne așteptăm să continuăm să fim activi în regiunea CEE în următorii ani."
"Suntem încântați să fim parteneri cu Nala Renewables în acest proiect și să sprijinim activitățile lor în regiunea din Europa Centrală și de Est. Monsson își asumă rolul de a asigura o tranziție corectă către energia curată și un sistem energetic stabil. Viziunea noastră este că energia regenerabilă poate fi furnizată și ca sarcină de bază", a declarat Sebastian Enache, Head of M&A la Monsson.
Despre Nala Renewables
Nala Renewables este o platformă globală de energie electrică și regenerabilă axată pe proiecte fotovoltaice, eoliene și de stocare în baterii în Europa, America Latină și Statele Unite. Nala este un joint-venture 50/50 între Trafigura, una dintre cele mai importante companii independente de comercializare a materiilor prime din lume, și fonduri gestionate de investitori IFM. Până în 2025, obiectivul Nala Renewables este de a construi un portofoliu global de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate generatoare cumulată de patru gigawați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
Câştigul salarial mediu net...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...