Când vezi așa ceva, inevitabil te întrebi cât va dura acest trend descendent. Este de presupus că nimeni nu are răspunsul corect, iar speculații se pot construi cu duiumul și de tot felul, optimiste, pesimiste, mai rele sau mai îngăduitoare.
Poate merită, totuși, menționat că prețurile la petrol, care cântăresc în costul carburanților, rămân, la rândul lor, pe un trend descendent. Este adevărat că în România chiar și când aurul negru se ieftinește, benzina și motorina se scumpesc, dar în cazul de față cele două elmenete distinctive par să meargă mână în mână. Ceea ce este un lucru bun.
Deci, benzina şi motorina s-au ieftinit vineri, pentru a treia zi consecutiv, menținându-se, ambele, sub pragul de 7 lei pe litru, unde a coborât miercuri, pentru prima dată de la izbucnirea războiului din Ucraina.
În București, cea mai ieftină benzină standard costă astăzi 6,72 de lei, cu 0,05 bani mai puţin ca ieri, şi se găseşte la staţia Petrom din Bucureşti, de pe strada Dr. Herescu, sector 5, acolo unde și ieri a fost cel mai mic preț.
La restul staţiilor de alimentare, benzina standard poate fi cumpărate la preţuri care merg de la 6,73 lei şi 6,93 lei pe litrul. Pentru benzina premium, preţurile variază de la 7,18 la 7,58 lei pe litru.
Cea mai ieftină motorină standard costă vineri 6,88 lei pe litru, mai ieftină cu 0,05 lei faţă de ziua precedentă, şi se găseşte la staţia Petrom din Bucureşti, de pe strada Dr. Herescu, sector 5. În rest, preţul urcă până la 7,04 lei.
Motorina premium costă vineri 7,24-7,55 lei litrul.
Citește și Prețul petrolului continuă să piardă teren, atenuând temerile investitorilor
Prețul petrolului a înregistrat o nouă scădere importantă în această săptămână, diminuând îngrijorările investitorilor legate de evoluția ratei dobânzilor.
Prețurile la petrolul mărcile Brent și West Texas Intermediate (WTI) au mai pierdut, joi, încă 1%, atingând cele mai scăzute niveluri de la sfârșitul lunii martie, când OPEC a șocat cu decizia ei surpriză de a reduce cotele de producție, scrie analistul Mike Dolan pentru publicația economică ZoneBourse.
Cu toate că prețurile petrolului nu au spulberat încă toate creșterile înregistrate în urma deciziei OPEC, Brent a cedat peste 5% în ultima săptămână. O evoluție neașpteptată? Nu. Privind lucrurile în ansamblul lor, se observă o combinație de factori care au determinat această scădere. Este vorba, pe de o parte, de temerile legate de cererea globală pe fondul creșterii ratei dobânzilor și, pe de altă parte, de problemele de aprovizionare, inclusiv de faptul că puterile occidentale au reiterat plafonul de preț stabilit pentru Rusia.
Deși ultimele date publicate de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei au arătat că stocurile de țiței au scăzut surprinzător cu 4,6 milioane de barili, stocurile de benzină au crescut la fel de neașteptat din cauza unei cereri sub așteptări. În plus, se pare că luna aceasta livrările de petrol în porturile din vestul Rusiei au atins cel mai ridicat nivel din 2019 încoace, în ciuda promisiunii Moscovei de a reduce producția.... Citește în continuare AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...