Fitch Ratings confirmă ratingul României, dar ne avertizează. Care sunt consecințele
Rating susţinut de apartenenţa...
Parlamentul European a aprobat marți o nouă lege care obligă statele membre să investească renovarea clădirilor pentru a le face mai eficiente din punct de vedere energetic și pentru a reduce emisiile de carbon din acest sector.
O majoritate de 370 de membri ai Parlamentului European au votat în favoarea proiectului de lege, în timp ce 199 s-au opus și 46 s-au abținut, conform Reuters.
Clădirile reprezintă 40% din consumul de energie al Uniunii Europene, iar cele mai multe sunt încălzite cu combustibili fosili. Noile norme vor duce la modernizarea clădirilor pentru a utiliza mai puțină energie - o măsură care are ca scop, de asemenea, reducerea mai rapidă a consumului de gaz rusesc și a facturilor consumatorilor casnici.
"Această lege îi va ajuta pe oameni să economisească bani la facturile de energie și va scoate oamenii din sărăcia energetică, reducând în același timp emisiile din clădirile noastre și diminuând cererea de importuri de combustibili fosili", a declarat eurodeputatul Verzilor, Ciaran Cuffe, care a negociat legea.
Conform noii legi, cele 27 de state membre ale UE vor trebui să aplice standardele nou create pentru clădirile nerezidențiale, cum ar fi birourile sau spitalele, și vor putea folosi fonduri UE pentru a le face mai eficiente din punct de vedere energetic.
"Există o mulțime de bani UE pregătiți pentru a finanța aceste renovări", a declarat Cuffe.
Standardele pot fi aplicate și în cazul clădirilor rezidențiale, dar nu va exista nicio obligație de renovare pentru proprietarii de locuințe individuale.
Legea a provocat controverse după ce mai multe țări, printre care Italia, s-au opus, spunând că nici guvernele, nici proprietarii de locuințe nu își pot permite aceste renovări.
Demnitarul italian Angelo Ciocca, al cărui partid, Lega, face parte din coaliția de guvernare din Italia, a fluierat marți în Parlamentul European în semn de protest față de aprobarea legii, până când a fost scos afară de ofițerii de securitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Rating susţinut de apartenenţa...
Guvernul s-a decis în privința...
Donald Trump a câștigat...
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...
Unii investitori încep să-și piardă răbdarea și, prin...
Anunțul a fost făcut de...
Comisia Europeană va căuta soluții alternative pentru...
Suma totală depășește 130 de milioane de dolari.
Buget record pentru apărare.
Un demers care vizează bateriile.
Creșteri semnificative pentru...
Donald Trump și administrația...
DCBusiness aduce în atenția cititorilor săi cele mai...