Adrian Negrescu, avertisment: Vor mai bate un cui în coșciugul economiei
Analistul economic Adrian...
Indicele Nasdaq a înregistrat scăderi de până la 3,77%, în timp ce Dow a scăzut cu 1,72%, iar S&P 500 cu 2,32%.
”Ceea ce se întâmplă pe pieţele bursiere este o corecţie care trebuia să vină de mult, iar marile companii din tech conduc scăderile”, spune Jeffrey Halley, senior market analyst, pentru Marketwatch.
Scăderea din ultimele 2 zile vine după o lungă perioadă intensă de creştere, în special pentru acţiunile din tehnologie, în contextul pandemiei COVID-19.
”În timp ce vânzările masive pe burse provoacă panică pe Wall Street şi readuc în discuţie o posibilă bulă hi-tech, noi credem că avansul din sectorul de tehnologie este în continuare fără precedent, iar pandemia COVID îl accelerează cu până la 2 ani în unele cazuri”, a spus Dan Ives, analist la Wedbush Securities. El susţine că retragerile şi corecţiile precum cele din ultimele zile reprezintă de fapt oportunităţi de investiţii.
Bursele mondiale au scăzut vineri şi sunt pe cale să înregistreze cea mai slabă evoluţie din ultimele două luni, în timp ce câştigurile în obligaţiuni şi dolarul au fost modeste, în aşteptarea datelor privind locurile de muncă din SUA, relatează Reuters.
NEBUNIE la burse! Paul Krugman: Goana după momentul oportun
Indicele paneuropean STOXX 600 a avut o evoluţie lipsită de vlagă, după ce şi-a revenit mai devreme din cea mai proastă zi din mai mult de o lună, pe fondul prăbuşirii companiilor din tehnologie pe Wall Street de joi.
Comenzile germane de bunuri industriale au crescut cu 2,8% sub estimări, subminând speranţele de redresare pentru cea mai mare economie din Europa.
Indicele MSCI al acţiunilor din Asia-Pacific cu excepţia fara Japoniei a scăzut cu 1,3% şi încheie perioada de evoluţie favorabilă din ultimele şase săptămâni cu cea mai mare pierdere săptămânală din aprilie. Indicele japonez Nikkei s-a închis cu o scădere de 1,1%.
Indicele de mondial MSCI, care urmăreşte acţiunile din 49 de ţări şi care atinsese niveluri record joi, a scăzut cu 0,2%.
Euro, care a scăzut de la un maximul pe 28 de luni de peste 1,20 dolari, pare să se fi calmat şi s-a stabilizat la 1,1852 dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Alegerile prezidențiale din acest an au adus în...
Dacă banca americană Goldman...
Ministrul Afacerilor Interne,...
BNR a transmis cursul valutar...
Zăcământul este exploatat de...
În urmă cu aproape cinci ani,...
Toate conexiunile de fibră...
Un acord comercial încheiat de...
Banca Naţională a Ungariei a achiziţionat 14,5 tone de...
Începând cu data de 01 ianuarie...
Gigantul Nvidia urmează să...
Gaze naturale ruseşti par să ajungă în continuare în...
Această decizie reflectă o schimbare majoră de direcție...
Reindustrializarea României...
Proiectul RoPay, rezultat al...
Prețul energiei electrice pe...
Notarii publici din România vor...
Indicele CONFIDEX, cel care...
Preşedintele în funcţie şi...
Poluarea apei duce, iată, şi la...
Gradul de acoperire prin...
Sesiune de înscriere a dealerilor în Programul Rabla...
Transocean Barents, unitatea mobilă de foraj offshore...
Fiscul atrage atenția celor care obțin venituri din...