AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Importurile de GNL ale Europei au crescut anul trecut la niveluri care au depășit importurile de gaze naturale prin conducte, potrivit noilor date ale Institutului pentru Energie.
Europa s-a străduit anul trecut să se distanțeze de gazul rusesc prin conducte, după ce Rusia a invadat Ucraina și a amenințat că va întrerupe livrările de gaze către mai multe națiuni europene.
După cum a notat Bloomberg luni, datele Institutului pentru Energie au arătat, de asemenea, că producția globală de gaze naturale a fost destul de stabilă anul trecut comparativ cu nivelurile din 2021 - astfel încât faptul că importurile de GNL ale Europei au depășit importurile de gaze naturale rusești prin conducte este de remarcat în mod special.
Datele Institutului pentru Energie arată că importurile de gaze naturale ale Europei prin conducte în 2022 au fost cu 35% mai mici decât în anul precedent, ajungând la 150,8 miliarde de metri cubi - cea mai mare parte provenind tot din Rusia. Între timp, importurile de GNL ale Europei au crescut la peste 170 de miliarde de metri cubi.
Pentru a atinge acest nivel al importurilor de GNL, Europa a trebuit să construiască terminale de import pentru GNL.
De asemenea, Asia și-a crescut importurile de GNL, în timp ce ponderea globală a Rusiei în exporturile mondiale de gaze naturale prin conducte a scăzut anul trecut la 29%, față de aproximativ 43%, nivel la care a oscilat în ultimul deceniu. Cu toate acestea, Asia nu este prea preocupată de încheierea unor acorduri pe termen lung pentru a asigura aprovizionarea cu GNL - un lucru pe care Europa nu a dorit să îl facă, deoarece își propune să își reducă emisiile cu 55% până în 2030 și apoi să le reducă la zero până în 2050. Asia nu are astfel de rezerve și, prin urmare, are un avantaj față de Europa în ceea ce privește asigurarea aprovizionării cu GNL.
Acest avantaj al Asiei i-a determinat pe unii să pună sub semnul întrebării poziționarea energetică a Europei în perspectiva iernii viitoare, mai ales dacă se va dovedi a fi o iarnă mai degrabă rece.
Norvegia este în prezent cel mai mare furnizor de gaz al Europei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...