O sută de avioane ținute la sol. Temeri privind securitatea
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Boeing 737 MAX 8
Boeing 737 MAX 8
Aproape o sută de avioane Boeing 737 MAX 8 sunt blocate în hangare, după ce Administrația Aviației Civile din China (AACC) a decis să suspende zborul acestui tip de aeronave, transmite Reuters . Decizia autorităților chineze survine după ce un avion de acest tip s-a prăbușit ieri în Etiopia. China cere acum garanții de la producător privind siguranța acestui model.

Cele 100 de avioane reprezintă mai mult de un sfert din numărul total de aeronave de acest model care se află în serviciu.

Duminică, un avion de acest tip, aparținând Ethiopian Airlines, s-a prăbușit imediat după decolarea din Addis Abeba, catastrofă în urma căreia au murit 157 de persoane.

Este a doua catastrofă aviatică în care este implicat un Boeing 737 MAX 8. Un octombrie un avion aparținând Lion Air s-a prăbușit în Indonezia, în accident pierzându-și viața 189 de persoane.

Citește și: Boeing a câștigat un contract de 9,2 miliarde de dolari

Autoritățile chineze au anunțat că vor anunța când vor putea fi reluate zborurile odată ce vor primi garanții privind siguranța acestui tip de aeronave din partea producătorului și Administrației Federale Aviatice din Statele Unite.

”Dat fiind faptul că ambele accidente în care au fost implicate avioane Boeing 737-8 recent livrate au avut loc ăn timpul decolării, au un anumit grad de similaritate”, a precizat AACC.

Deocamdată, China este singura țară care a luat o asemenea decizie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel