Șocul a trecut? Bursele asiatice, în ușoară creștere după dezastrul din ajun
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Bursa de la București deschide în creștere
Bursa de la București deschide în creștere
Principalele burse asiatice înregistrau scăderi modeste marţi dimineaţa, încurajate de revenirea preţului petrolului şi de speranţa unor măsuri bugetare din partea statului pentru susţinerea economiilor afectate de coronavirus.

În jurul orei 2:00 GMT, cotaţia futures a barilului de petrol Brent a crescut cu 5,59%, până la 36,28 dolari, în timp ce cotaţia futures a barilului de petrol West Texas Intermediate (WTI) a urcat cu 4,5%, până la 32,53 dolari, după ce luni cotaţiile au înregistrat un declin de aproape 25%. Este vorba de cea mai mare scădere procentuală înregistrată într-o singură zi de preţul petrolului după data de 17 ianuarie 1991, când a izbucnit primul război din Golf.

După ce, la debutul şedinţei de marţi, Bursa de la Tokyo a înregistrat o cădere de peste 3%, ulterior indicele principal Nikkei afişa o scădere de doar 1,22%, până la 19.458,75 puncte. Bursa japoneză a fost încurajată de o uşoară depreciere a yenului, o mişcare favorabilă pentru marii exportatori niponi. În jurul orei 2:00 GMT, un dolar american era cotat la 103,21 yeni, faţă de valoarea de 102,74 yen înregistrată luni seara. Moneda japoneză s-a apreciat semnificativ luni în raport cu dolarul american, beneficiind de statutul său de valoare de refugiu pentru investitori în situaţii de criză.

Citeșt și Putin a zbârcit-o. A vrut să dea în Statele Unite, dar a lovit Rusia

De asemenea, bursele chineze au revenit pe verde la debutul şedinţei de marţi: indicele Hang Seng al bursei de la Hong Kong înregistra o creştere de 0,98% până la 25.285,68 puncte, în timp ce în China continentală indicele compozit al bursei de la Shanghai înregistra o creştere de 0,61% până la 2.961,38 puncte iar cel al bursei de la Shenzhen era în creştere cu 0,63%, până la 1.854,34 puncte.

Investitorii din Asia au fost încurajaţi şi de noile măsuri "de amploare" pentru susţinerea economiei americane, promise luni de preşedintele Donald Trump. La rândul său, Guvernul japonez pregăteşte şi el un plan de susţinere a economiei nipone iar pieţele financiare se aşteaptă ca Banca Centrală Europeană (BCE) să prezinte şi ea joi un vast pachet de măsuri anticriză pe fondul epidemiei de coronavirus, care riscă să afecteze o economie a zonei euro deja fragilizată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel