Ocupare de 95% pe litoral. Ce anunță hotelierii
Autor: Mihai Paul
Data actualizării:
Data publicării:
Reprezentanții industriei văd o salvare în vaoucherele de vacanță
Reprezentanții industriei văd o salvare în vaoucherele de vacanță
Dragoş Răducan a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că hotelierii aşteaptă anul acesta un număr record de turişti pe litoral, unul din motivele creşterii fiind voucherele de vacanţă.

"Anul acesta aşteptăm să fie un număr record de turişti pentru că s-a creat o impresie favorabilă despre turismul românesc de litoral şi mai ales pentru că avem acele vouchere de vacanţă, care sunt o infuzie de bani în bugetul personal al turiştilor, pentru că aceste vouchere de vacanţă au adus cu 20% mai mulţi turişti decât ar fi fost fără ele şi va fi un an deosebit de bun şi atunci trebuie să ne pregătim şi ne pregătim”, a afirmat Răducan.

El a spus că luna iunie a fost mai bună decât cea de anul trecut, dar la începutul lunii iulie se înregistrează o scădere din cauza examenelor date de elevi în această perioadă.

"Niciodată gradul de ocupare nu este de 100%. Întotdeauna rămân camere şi orice hotelier care cunoaşte meserie îşi lasă două, trei camere pentru eventualele probleme care pot apărea. De asemenea, niciodată nu se vinde totul. Ce am constatat? Că luna iunie a fost mai ocupată decât cea de anul trecut. Acum la început de iulie este o scădere a vânzărilor datorată examenelor pentru că litoralul românesc se adresează în general familiilor cu copii şi orice familie cu copii are cel puţin unul la şcoală. Şi atunci vârful de sezonul va începe undeva după 15 iulie, când gradul de ocupare va ajunge la 95%, dar niciodată nu spunem că nu mai sunt locuri de cazare, întotdeauna se găsesc locuri de cazare", a explicat prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel