Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Când mama sa, regina Elisabeta, a murit, noul monarh britanic, regele Charles al III-lea a moștenit multe dintre lebedele țării.
"Dacă dorește, Regele are dreptul de a revendica orice lebădă care înoată în ape deschise, nemarcate", a explicat luni, pentru Reuters, David Barber, care a lucrat pentru Regina Elisabeta timp de aproximativ 30 de ani ca marcator de lebede.
"Nu toate lebedele aparțin regelui. Dar dacă vrea să le revendice, o poate face, în virtutea prerogativei regale", a spus Barber. El a refuzat să estimeze câte lebede deține monarhul.
Proprietatea lebedelor datează din perioada medievală, când păsările erau considerate o delicatesă.
"Lebedele erau atunci o sursă de hrană extrem de importantă și erau servite la banchete și ospețe, într-adevăr pentru cei bogați", a spus Barber.
"De-a lungul timpului, diferiți oameni au deținut lebede. Coroana le-a dat dreptul de a le deține. Și aveau lebede tinere pe care le îngrășau pentru banchetele de Crăciun. Bineînțeles, astăzi lebedele nu mai în tigaie și, apoi, pe mesele festive, totul devenind un exercițiu de conservare și educație", a declarat Barber.
Monarhul împarte proprietatea asupra elegantelor lebede albe cu fostele asociații comerciale, ale căror lebede au propriile mărci. Pe parcursul celor 30 de ani în care a fost martor al lebedelor monarhului, Barber s-a întâlnit cu regina în mai multe rânduri la evenimente publice și neoficiale.
Barber, care poartă o haină stacojie și o pană de lebădă la pălărie, a fost decorat personal de către regină cu Ordinul Regal Victorian în 2014.
"A fost o persoană foarte, foarte fermecătoare. Ai putea să te înțelegi foarte bine cu ea. Și era foarte interesată de toate animalele sălbatice, dar și de lebede", a spus el.
El a spus că speră ca Charles să urmeze acest exemplu. "Este foarte pasionat de conservare și de tot felul de lucruri de acest gen, ceea ce este absolut genial și pentru noi. Așa că sperăm că va fi foarte interesat de populația de lebede. Asta ne va ajuta să ne facem treaba."
Citește și Înmormântarea reginei creează tulburare la Bursa de Metale de la Londra
Bursa de Metale din Londra s-a confruntat cu întrebarea dacă să deschidă sau nu în ziua înmormântării reginei Elisabeta a II-a, o dezbatere care i-a înfuriat pe mulți dintre brokeri, după un an tumultuos pentru bursă.
LME, unde se stabilesc prețurile de referință la nivel mondial pentru metalele industriale, de la aluminiu la zinc, a indicat informal brokerilor că intenționează ca piața sa să fie deschisă lunea viitoare, 19 septembrie, potrivit unor surse apropiate și citate de Bloomberg. Bursa nu a făcut încă un anunț oficial, au precizat acestea.
Poziția LME a stârnit furia brokerilor și a clienților bursei - unii consideră că deschiderea în timpul funeraliilor este un semn de lipsă de respect, în timp ce alții sunt pur și simplu supărați de lipsa de claritate din partea bursei. Relația dintre LME și mulți dintre utilizatorii săi rămâne tensionată din cauza modului în care a gestionat criza nichelului la începutul acestui an.
Palatul Buckingham a anunțat sâmbătă data înmormântării, care va fi o zi liberă la nivel național în Marea Britanie.
Citește și Regatul Unit: Ce se întâmplă cu timbrele, monedele, bancnotele, pașapoartele?
Toate cele 29 de miliarde de monede aflate în circulație în Regatul Unit au chipul reginei pe ele. Cel mai recent design datează din 2015, când a împlinit 88 de ani. A fost al cincilea portret de monedă creat de-a lungul domniei sale.
Monetăria Regală nu vrea să spună cum și când va începe să emită monede cu chipul regelui Charles al III-lea pe ele, dar, probabil, monedele reginei vor rămâne în circulație mulți ani, iar procesul de înlocuire a acestora va fi unul gradual.
Înainte ca toate monedele britanice să fie actualizate în vederea decimalizării în 1971, era destul de normal să găsești mai mulți monarhi pe mărunțișul din buzunar.
Deși nu se știe cum va arăta portretul monedei regelui, o pieseă emisă în 2018 de Monetăria Regală pentru comemorarea celei de-a 70-a aniversări a regelui oferă un indiciu. Un lucru pare însă sigur este că va regele va privi spre stânga. Tradiția dictează că direcția în care este îndreptat monarhul trebuie să alterneze.
După ce vor fi aprobate de guvern, noile modele vor fi fabricate la Monetăria Regală din Llantrisant, în sudul Țării Galilor. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...